Végre elkezdem hiánypótló blogom, ami nagyon kezdő főzőknek fog szólni.
Tudom, rengeteg receptkönyvet lehet kapni, sőt a neten is rengeteg recept van, de ilyen még nincs!
Én nemcsak egyszerűen a recepteket írom le, hanem azt is mire kell odafigyelni az étel készítés során, milyen eszközöket érdemes használni, sőt a főzés végén milyen teendők vannak!
Mindent igyekszem részletesen leírni. A receptek főleg a hagyományos magyar konyhát fogják követni. Lesznek nagyon egyszerű, és egy kicsit bonyolultabb receptek is. Természetesen sütik is fognak szerepelni. Csak olyan ételekről fogok írni, amiket én is rendszeresen főzök, és a családom nagyon szereti.
Remélem sok kezdő főzni tanulónak tudok segíteni!
Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!
Néhány általános tanács!
A főzés a bevásárlásnál kezdődik! Zöldségből, gyümölcsből, húsból igyekezz minél frissebbet venni! (Én olyan helyen szeretem venni a húst, ahol a nem a kiszolgálónál kell fizetni, mert nem szeretem, ha a koszos pénz után fogja meg a húst) Ha nem vagy benne biztos, hogy mennyire friss a hús nyugodtan kérdezd meg az eladót, vagy vegyél előre csomagoltat, amin rajta van a lejárat. ( Igaz így több szemetet „termelsz”). Az egyéb előre becsomagolt termékeknél mindig nézd meg a lejáratot! Az eladók sokszor hátra teszik a frissebb árut, de ne zavarjon, nyúlj hátra a polcon nyugodtan!
Nyáron tojást én nem szívesen veszek piacon (hacsak nem légkondis), mert nagyon hamar megromlik.
A vásárláshoz vigyél magaddal szatyrokat! Nyáron a „hűtős” termékeknek vigyél hűtőtáskát jégakkuval! A különféle árucsoportokat érdemes külön pakolni, pl. ami hűtőbe való egy táskába, a zöldséget, gyümölcsöt megint külön (ezek kicsit koszosak lehetnek), az egyéb cikkeket megint egy másik táskába. (Persze ha nem vásárolsz túl sokat, akkor lehet egybe pakolni, de zacskókkal elkülönítve!) Ha hazaértél akkor a „hűtős” cuccokat pakold ki először minél hamarabb hideg helyre kerüljenek!
Főzés előtt a rendet kell csinálni a konyhában, hogy legyen helyed pakolni! A csöpögtetőtől is pakold el az edényeket, hogy menet közben tudj mosogatni. Érdemes a ruhád fölé kötényt venni, hogy megvédd a ruhádat az esetleges olaj és egyéb foltoktól ami nem biztos, hogy kijön a ruhádból!
Most már csak a kézmosás van hátra és rajta kezdődhet a főzés!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: