Ez egy egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Kezdők is bátran belevághatnak! Nem kell hozzá sok minden. Frissen finom igazán,de melegítve is ehető.
- Ha hosszú a hajad fogd össze!
- Kézmosás
- Kötény
- A konyhában elpakolni
- A hozzávalókat kikészíteni
Hozzávalók: 50 dkg (egy zacskó vagy doboz) spagetti az olaszok durum tésztából készítik,egy “műanyag dobozos” kockázott bacon,,(ha nincs lehet helyettesíteni kb 20 dkg sonkával ezt persze össze kell kockázni),4 tojás, 3 dl főző tejszín, 5 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
Egy nagy fazékba meleg vizet kezdjél melegíteni, tegyél rá fedőt.Amíg a víz készül a szalonnát vagy sonkát egy serpenyőben, közepes lángon süsd ropogósra. Ha nagyon száraznak látod egy kicsi zsiradékot tegyél alá. Ha kész szed ki egy papírtörlővel borított tányérra. Egy kis tálban verd fel a tojásokat keverd bele a parmezánt és a tejszínt majd a megsült szalonnát(sonkát).
Közben felforrt a víz. Sózd meg, tegyél bele egy kevés olajat, és a tésztát. Nem baj, ha a spagetti kilóg a lábasból,mert a forró vízben szinte azonnal megpuhul, és szépen belecsúszik a többi rész is. Azonnal keverd meg, így nem fog összeragadni. Főzés közben többször keverd meg, néha kóstold meg.(Egy pár szálat tegyél tésztaszűrőbe, hideg vízzel öblítsd le, így nem égeti meg a szád.)Ha kész nyisd ki a hideg vizet,(azért, hogy a felcsapó gőz ne égesse meg az arcod),és szűrd le a tésztát.Nem kell leöblíteni!Egy nagyobb lábasba borítsd ki a tésztát, tedd rá a szószt, és kis lángon kb. fél percig melegítsd, amíg a tojás megköt. Nem kell sok idő,mert a tészta forró.Ha száraznak találod tegyél még rá tejszínt, ha nincs akkor egy kevés tejet is önthetsz rá.
Nézd meg a Facebook oldalamat is!
Nemrég elkészítettem, és nagyon finom lett. 🙂 Ajánlom mindenkinek!