Nagyon sokáig nem sikerült piskóta tekercset sütnöm. Sokféle receptet kipróbáltam, de egyik sem volt jó. Nemrég azonban rájöttem hogyan lehet tökéletes piskóta roládod sütni. Azóta az a fő kedvenc. Szívesen készítem, mert hamar elkészül, és garantáltan elfogy. Ha szeretné tudni hogy varázsolhatod diétássá ezt a sütit itt megtudhatod!
1.Ha hosszú a hajad fogd össze!
2.Kézmosás
3.Kötény
4.A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
5.A hozzávalókat kikészíteni
Csokikrém
A fatörzshöz a krémet kell előbb elkészíteni, mert nagyon hamar kihűl a tészta. Ezt a krémet tortába is lehet tenni.
Hozzávalók: 1 csomag vaníliás főzős pudingpor ,4 dl tej,15 dkg cukor,15 dkg Rama Vajas íz, 5 dkg étcsokoládé olvasztva, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A 4dl tejjel és a cukorral megfőzöm a pudingot a zacskón lévő leírás alapján. Ha teljesen kihűlt akkor elektromos habverővel a vajjal és a két kanál kakaóporral habosra keverem. A csokit gőz fölött megolvasztom(egy lábasba meleg vizet öntök, rá teszek egy másik edényt amibe beletöröm a csokit, és elkezdem melegíteni).Maradj mellette, mert hamar megolvad. Így biztonságosabb csokit olvasztani,mint mikróban, mert ott hamarabb megég a csoki. Az olvadt csokit hozzáadom a vajas krémhez, és jól összekeverem.
Piskóta tekercs
Hozzávalók: A sütőhöz való nagy tepsihez: 5 db tojás, 10 dkg kristály cukor, 10 dkg liszt, pici só, negyed kávéskanál szódabikarbóna
Ha sokat sütsz érdemes beruházni egy tálas mixerbe. Nagyon meggyorsítja és megkönnyíti a munkát!
A tálas mixerbe beleütöm az 5 egész tojást és a kristály cukrot,(azért kristály, mert így több levegő kerül a tésztába és könnyebb lesz.) elindítom. Ameddig elkeveredik a cukor a tojással addig közepes fokozaton keverem, utána maximálisra kapcsolom. Amíg dolgozik a gép előmelegítem a sütőt közepesnél kicsit melegebbre, sütőpapírt teszek a tepsibe, kimérem a lisztet amit összekeverek a szódabikarbónával. Ha nincs tálas mixered, akkor sima gépi habverővel is fel tudod verni a tojást csak ott kell állni mellette és tartani kb. 10 percig a habverőt. (Évekig nekem sem volt.)
Amikor már nagyon habos a tojás nem lehet benne érezni a cukorszemeket, és nem „nő” tovább akkor elzárom a mixert, megsózom (a só ízfokozó, és minden sütibe kell egy ici-pici) majd beleszitálom a szódabikarbónás lisztet. ( A szitálással is levegőt viszünk a tésztába) Ezután már csak kézi habverővel keverem össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjem össze a tojást. Bele simítom a tepsibe és betolom a forró sütőbe. Úgy kell időzíteni, hogy a tésztát egyből be kell tenni a sütőbe, mert nem szereti a „várakozást”. Nagyon hamar megsül. Mire elmosogatok már szinte kész is.
Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki. Nem kell megvárni, hogy színe legyen. Hústűvel ellenőrzöm, hogy megsült-e. Ha kész kiveszem a sütőből, és hagyom kihűlni. Ez is csak pár perc. Addig előszedem a „nyújtó deszkát”. A sütire teszek egy sütőpapírt, és kiborítom a deszkára. Lehúzom a papírt az aljáról megkenem a krémmel, és feltekerem, úgy hogy a vége alulra kerüljön.Nem baj, ha közben kicsit reped, mert a krém úgyis eltakarja majd, és egy igazi fatörzs sem sima. Nem simítom el teljesen a krémet a tetején, ettől fog úgy kinézni,mint egy fatörzs.Igazából be kellene tenni a hűtőbe, mert másnapra lenne tökéletes, de nálunk nem jut el odáig.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: