Tükörtojás

Amilyen egyszerű az étel olyan nagyszerű. Pillanatok alatt elkészül. Lehet önállóan enni, feltétként főzelékhez vagy pl. natúrszeletből Holstein szeletet „varázsolni”.

1.Ha hosszú a hajad fogd össze!

2.Kézmosás

3.Kötény

4.A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)

5.A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: tojás, zsiradék

Van, aki egyből a serpenyőbe üti a tojást, de én ezt nem szeretem. Igaz kicsit macerásabb, és több a mosogatni való, de én külön-külön pohárba szoktam a tojásokat felütni. Így könnyen bele lehet csúsztatni a serpenyőbe.

Serpenyőben kevés zsiradékot melegítek. Ha elég meleg sorban egymás után belecsúsztatom a tojásokat. Egy fa „lapáttal” kicsit formázom a szétfolyó fehérjét. Fedőt szoktam rátenni, mert nagyon spriccel. Attól függ ki hogy szereti a sárgáját (folyósan vagy szilárdan) pár perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat!

 Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »