Így főztem anyátokkal

Krumplis tészta vagy gránátos kocka

 

Ez egy igazi szénhidrát bomba. Én ma két félét is készítettem az egyiket hagyományos tésztából, a másikat teljes kiőrlésűből. Nekem jobban ízlett a teljes kiőrlésű. Igaz a színe kicsit furcsa volt. Most csak a hagyományos tésztát írom le, de a teljes kiőrlésű is ugyanúgy készül.

 

két féle krumplis tészta

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: egy csomag (fél kilós) nagy kocka vagy fodros kocka tészta, kb. 50-60 dkg krumpli, 2 kisebb fej hagyma, kb 1 deci olaj, 2 reáskanál pirospaprika, só

A tésztának a vizet tedd fel melegedni. A krumplit pucold meg, kezd el főzni.Ha felforrt a víz főzd meg a tésztát, szűrd le, tedd félre. A hagymát pucold meg, vágd nagyon apróra (ha van aprító géped kb fél perc alatt kész). Az olajat (vagy más zsiradékot) melegítsd meg, tedd bele a hagymát egy kicsi vízzel dinszteld üvegesre. Ha kész vedd le a tűzhelyről( mert a pirospaprika hamar megég és keserű lesz), keverd bele a pirospaprikát.

 

hagymás krumpli

Ha megfőtt a krumpli, szűrd le és törd össze a paprikás hagymával. (Én nem szeretem, ha darabos a krumpli, ezért krumplinyomóval pépesre töröm.)

 

krumplis tészta

 

Keverd össze a tésztával. Aki szereti egy kis fekete borssal ízesítheti. Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!