Ez egy igazi szénhidrát bomba. Én ma két félét is készítettem az egyiket hagyományos tésztából, a másikat teljes kiőrlésűből. Nekem jobban ízlett a teljes kiőrlésű. Igaz a színe kicsit furcsa volt. Most csak a hagyományos tésztát írom le, de a teljes kiőrlésű is ugyanúgy készül.
Hozzávalók: egy csomag (fél kilós) nagy kocka vagy fodros kocka tészta, kb. 50-60 dkg krumpli, 2 kisebb fej hagyma, kb 1 deci olaj, 2 reáskanál pirospaprika, só
A tésztának a vizet tedd fel melegedni. A krumplit pucold meg, kezd el főzni.Ha felforrt a víz főzd meg a tésztát, szűrd le, tedd félre. A hagymát pucold meg, vágd nagyon apróra (ha van aprító géped kb fél perc alatt kész). Az olajat (vagy más zsiradékot) melegítsd meg, tedd bele a hagymát egy kicsi vízzel dinszteld üvegesre. Ha kész vedd le a tűzhelyről( mert a pirospaprika hamar megég és keserű lesz), keverd bele a pirospaprikát.
Ha megfőtt a krumpli, szűrd le és törd össze a paprikás hagymával. (Én nem szeretem, ha darabos a krumpli, ezért krumplinyomóval pépesre töröm.)
Keverd össze a tésztával. Aki szereti egy kis fekete borssal ízesítheti. Jó étvágyat!