Tészta főzés

Köretnek, vagy szószos tésztának

A tészta méretétől függő méretű fazékba tegyél minél melegebb vizet, tegyél rá fedőt és kezd el melegíteni nagy lángon.(Ha teszel rá fedőt és nem sózod meg hamarabb felforr.) Ha felforrt a víz sózd meg, tegyél bele egy kevés olajat, és a tésztát. Azonnal keverd meg, hogy ne ragadjon össze. Ezután már nem kell rá fedő, ha nagyon forrna akkor vedd lejjebb a lángot. Gyakran keverd meg, és néha kóstold meg.( A tésztaszűrőbe tegyél egy kevés tésztát, hideg vízzel öblítsd le.) Ha megfőtt nyisd ki a hidegvizet, csap fölött tésztaszűrőbe  öntsd ki a tésztát és öblítsd le vízzel. ( Ha azonnal felhasználod akkor melegvízzel, hogy ne hűljön ki, ha később akkor hideg vízzel. (Van néhány recept ahol nem kell leöblíteni.) A leszűrt tésztát tedd egy lábasba, kóstold meg,( lehet, hogy sózni kell), tegyél rá egy kicsi olajat keverd meg.

A spagettit és a makarónit minél nagyobb fazékban főzd.  Amikor beleteszed a forró vízbe szinte rögtön megpuhul, és a maradék rész ami kilóg a fazékból szépen belecsúszik az edénybe. A továbbiakban ugyanúgy kell főzni ahogy az előbb leírtam.

Levestészta

Ennek elég egy kisebb fazék. Itt is minél melegebb vizet tegyél a fazékba, takard le fedővel és kezd melegíteni nagy lángon. Ha felforrt a víz,  sózd meg a vizet, tedd bele a tésztát. Azonnal keverd meg. Itt is tészta függő mennyi idő alatt fő meg. Pl. a cérnametélt egy-két perc alatt kész van. . Gyakran keverd meg, és néha kóstold meg.( A tésztaszűrőbe tegyél egy kevés tésztát, hideg vízzel öblítsd le.) Ha megfőtt nyisd ki a hidegvizet, csap fölött tésztaszűrőbe öntsd ki a tésztát és öblítsd le vízzel. ( Ha azonnal felhasználod akkor melegvízzel, hogy ne hűljön ki, ha később akkor hideg vízzel. Tedd egy tálba, keverd meg, ha kell kicsit sózd meg.

 Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »