Sült csirkecomb, zacskóban sült csirkecomb

Zacskóban sült csirkecomb

Nagyon egyszerű elkészíteni. Egészséges, pár perc az előkészítés és utána nem kell ott állni a tűzhely mellett.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Zacskóban sült csirkecomb

Hozzávalók: Csirkecomb (ez lehet csak alsó, csak felső vagy egyben), olyan fűszerkeverék, ami csirkéhez való és nincs benne ízfokozó, esetleg minimális só, sütőzacskó.

Első lépésben bekapcsolom a sütőt.  Majdnem maximumra állítom.

A csirkecombokat beszórom a fűszersóval beleteszem a sütőzacskóba, fél deci vizet öntök alá, lezárom a zacskót a hozzáadott zárószalaggal. Egy tepsibe rakom, és a zacskó felső felét hústűvel megszurkálom néhány helyen. Beteszem a sütőbe. Ezután nincs más teendő, mint a combok méretétől és a sütő teljesítményétől függően 40-50 perc múlva kivenni a sütőből.

Nagyon óvatosan, hogy a forró gőz ne égessen meg kinyitom a zacskót. Ha nem sült meg eléggé vissza rakom a sütőbe kicsit pirulni.

Megsült a zacskóban a csirkecomb

Sült csirkecomb

Hozzávalók: Csirkecomb (ez lehet csak alsó, csak felső vagy egyben), olyan fűszerkeverék, ami csirkéhez való és nincs benne ízfokozó, esetleg minimális só.

Első lépésben bekapcsolom a sütőt.  Majdnem maximumra állítom.

Előkészítem a tepsit minimális zsiradékkal kikenem.

A csirkecombokat beszórom a fűszersóval, a tepsibe szépen elrendezem, vizet teszek alá, és alufóliával letakarom. Kb. 20-25 perc múlva kiveszem a tepsit. Óvatosan, hogy a forró gőz ne csapjon meg, leemelem a fóliát, és meglocsolom a combokat a tepsiben lévő szafttal, esetleg meg is fordítom a húsokat. Ezt megismétlem legalább még egyszer.  Ha már elég puhák a combok, akkor fólia nélkül visszateszem a sütőbe kicsit pirulni.

Ha kímélőbb ebédet szeretnék akkor csak joghurtos salátával kínálom, de lehet enni mellé mézes-mustáros káposzta salátát, rizst, vagy esetleg sült krumplit, pirított krumplit. Krumpli pürével is nagyon finom.

Jó étvágyat!

 Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »