Krumplipüré

Nekem gyerekkori kedvencem a krumplipüré, de a családom sajnos nem nagyon szerette. Amióta azonban így készítem még az is szívesen megeszi, aki idáig más köretet választott. Sőt most már ők kérik!

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: kb 1,1 kg (10 db közepes) burgonya, só, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej

A krumplit meghámozom, összevágom, és sós vízben megfőzöm. Közben megmelegítem a tejet. Ez nagyon fontos!

Amikor megfőtt a burgonya leszűröm, és krumpli nyomón keresztül átnyomom. (Így tutira nem lesz darabos.) Olyan edénybe kell tenni, amibe lehet használni a habverőt. (A zománcos lábast „szétveri”.)Hozzáadom a vajat, és most jön a trükk!

Gépi habverővel kezdem keverni, hozzáöntöm a meleg tejet, és jól kihabosítom.

Nagyon finom köret rántott húshoz, rántott párizsihoz, sült csirkecombhoz.

Jó étvágyat!

 Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Tovább a blogra »