Nekem gyerekkori kedvencem a krumplipüré, de a családom sajnos nem nagyon szerette. Amióta azonban így készítem még az is szívesen megeszi, aki idáig más köretet választott. Sőt most már ők kérik!
Hozzávalók: kb 1,1 kg (10 db közepes) burgonya, só, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej
A krumplit meghámozom, összevágom, és sós vízben megfőzöm. Közben megmelegítem a tejet. Ez nagyon fontos!
Amikor megfőtt a burgonya leszűröm, és krumpli nyomón keresztül átnyomom. (Így tutira nem lesz darabos.) Olyan edénybe kell tenni, amibe lehet használni a habverőt. (A zománcos lábast „szétveri”.)Hozzáadom a vajat, és most jön a trükk!
Gépi habverővel kezdem keverni, hozzáöntöm a meleg tejet, és jól kihabosítom.
Nagyon finom köret rántott húshoz, rántott párizsihoz, sült csirkecombhoz.
Jó étvágyat!