Így főztem anyátokkal

Retro bundás kenyér

 

 

Bundás kenyér

 

Nagyon egyszerű elkészíteni, csak az a gond vele, hogy többet eszek belőle, mint a vajas kenyérből. Forró citromos teával finom igazán.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: 4 szelet szikkadt (teljeskiőrlésű) kenyér, 2 tojás, egy evőkanál tej (nem kötelező), só, zsiradék a sütéshez

Nem csak kenyérből lehet készíteni, lehet zsömléből, kifliből is.

Nyisd ki az ablakot, mert elég erős szaga van a sülő bundáskenyérnek.

Egy tányérba üsd bele a tojásokat, verd fel, sózd meg. A kenyér félét szeleteld fel, egy serpenyőbe melegítsd meg a zsiradékot. A felvert tojásba tedd bele a kenyeret, forgasd meg, és mehet a forró zsiradékba. Ha szereted, hogy nagyon tojásos legyen, akkor tovább „áztasd” a tojásban a kenyereket. A zsiradék legyen meleg, hogy süljön, ne csak magába szívja a zsírt.

 

Sülnek a bundás kenyerek

Kb. két perc alatt megsül egy oldal. Papír törlőre szedd ki.

 

 

 

 

Tojáslepény

 

Ha marad tojás, akkor egyszerűen öntsd a serpenyőbe, és süssd meg. Finom lepény lesz belőle.

 

 

 

Bundás kenyér tojáslepénnyel 

Kész vannak a kenyerek és a tojáslepény. Jó étvágyat!

 

Használt olaj gyűjtése

Ha kihűlt a zsiradék akkor én tölcséren keresztül egy üvegbe szoktam önteni az olajat, és amikor megtelik a flakon akkor elviszem a benzinkútra. A használt sütő olaj veszélyes hulladék, tönkre teszi az élő vizet, ezért nem szabad a lefolyóba önteni!(Sajnos így is kerül valamennyi belőle a vízbe, de legalább töredéke, mintha az egészet oda önteném.) A mosogatás előtt a serpenyőt papír törlővel kitörlőm, és utána a szivacs sima felével elmosom. Teflon és kerámia edényt nem szabad dörzsölni!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!