Nagyon egyszerű elkészíteni, csak az a gond vele, hogy többet eszek belőle, mint a vajas kenyérből. Forró citromos teával finom igazán.
- Ha hosszú a hajad fogd össze!
- Kézmosás
- Kötény
- A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
- A hozzávalókat kikészíteni
Hozzávalók: 4 szelet szikkadt (teljeskiőrlésű) kenyér, 2 tojás, egy evőkanál tej (nem kötelező), só, zsiradék a sütéshez
Nem csak kenyérből lehet készíteni, lehet zsömléből, kifliből is.
Nyisd ki az ablakot, mert elég erős szaga van a sülő bundáskenyérnek.
Egy tányérba üsd bele a tojásokat, verd fel, sózd meg. A kenyér félét szeleteld fel, egy serpenyőbe melegítsd meg a zsiradékot. A felvert tojásba tedd bele a kenyeret, forgasd meg, és mehet a forró zsiradékba. Ha szereted, hogy nagyon tojásos legyen, akkor tovább „áztasd” a tojásban a kenyereket. A zsiradék legyen meleg, hogy süljön, ne csak magába szívja a zsírt.
Kb. két perc alatt megsül egy oldal. Papír törlőre szedd ki.
Ha marad tojás, akkor egyszerűen öntsd a serpenyőbe, és süssd meg. Finom lepény lesz belőle.
Kész vannak a kenyerek és a tojáslepény. Jó étvágyat!
Ha kihűlt a zsiradék akkor én tölcséren keresztül egy üvegbe szoktam önteni az olajat, és amikor megtelik a flakon akkor elviszem a benzinkútra. A használt sütő olaj veszélyes hulladék, tönkre teszi az élő vizet, ezért nem szabad a lefolyóba önteni!(Sajnos így is kerül valamennyi belőle a vízbe, de legalább töredéke, mintha az egészet oda önteném.) A mosogatás előtt a serpenyőt papír törlővel kitörlőm, és utána a szivacs sima felével elmosom. Teflon és kerámia edényt nem szabad dörzsölni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: