Így főztem anyátokkal

Zöldséges tarhonyaleves virslivel

 

Zöldséges tarhonyaleves

Ez a leves nagyon csalafinta, mert ha a megadott mennyiségű tarhonyát teszed bele, és marad másnapra, akkor a tészta „megeszi” a levest, és tálalhatod egytál ételként is. Ha azonban másnap is levest szeretnél, egyszerűen öntsél még hozzá vizet forrald fel (tűzhelyen), vagy ne tegyél bele annyi tésztát. A virslit is lehet pótolni másnap, mert azt is csak melegíteni kell.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

 

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa kb. 20 dkg, 1 db fehérrépa kb. 10 dkg, 2 közepes krumpli kb. 20 dkg, 1 fej közepes vöröshagyma kb. 80 gr. 2 evőkanál füstölt szalonnazsír (ettől lesz különleges az íze), 2 kávéskanál pirospaprika, 15 dkg házi tarhonya 2 pár füstli, kb. 1,5 liter víz

A mennyiségek csak támpontot adnak, aki szereti tehet bele több, vagy kevesebb zöldséget, tésztát (ha ennyit teszel bele nagyon sűrű lesz), vagy lehet több vizet adni hozzá, akkor hígabb lesz.

A hagymát nagyon apróra vágom (aprítógépben), és a két kanál zsíron a tarhonyával kis lángon megpirítom. Amíg ez készül, a zöldségeket gyorsan megpucolom, közben néha megkeverem a hagymát.

Zöld a sárgarépa közepe (Hogyha a sárgarépa közepe zöld, akkor azt kivágom, mert az vegyszer maradvány, a krumpliból is kivágom a zöld részt.)

 

 

 

 

Összevágott zöldségek

A sárgarépát minél vékonyabban felkarikázom, a krumplit kockára vágom, a fehérrépát pedig hasábokra, mert ezt kidobom, ha kész a leves. (Ha szereted a fehérrépát, azt is karikázd fel

 

 

 

Pirulnak zöldségek

 

Megmosom a zöldségeket és a hagymához adom egy kicsit megpirítani ezeket is.

 

 

Félrehúzom a lábast (azért, hogy a paprika ne égjen meg), és bele szórom a pirospaprikát, összekeverem, és kb 1,5 liter vízzel felengedem. Megsózom, és nagy lángon elkezdem melegíteni, ha felforrt, akkor kis lángon főzöm tovább. Ha megpuhultak a zöldségek (a sárgarépa puhul a legnehezebben), akkor beleteszem a karikára vágott füstlit. 

Zöldséges tarhonyaleves Jó étvágyat!

 

facebook-icon-logo-vectorNézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!