Így főztem anyátokkal

Kolbászos tojásrántotta

 

Kolbászos tojásrántotta

Ezt az ételt általában reggelire szokták kínálni, de mi néha ebédre esszük amikor villám gyorsan kell valami étel, és nem jut eszembe semmi más.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíten

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, tojás (személyenként 2-3 darab), kolbász (amiben nincs ízfokozó)

A kolbászról lehúzom a bőrt (melegvíz alá tartom, úgy könnyen lejön), felkarikázom, és kb. 2 evőkanál olajon elkezdem sütni.

 

Kisült a zsír a kolbászból

A kolbász is enged zsírt, ezért nem kell sok olaj.

 

Felverem a tojást

A tojásokat megsózom, és villával felverem.

 

 

Ráöntöm a tojást

Amikor a kolbász kicsit megsült ráöntöm a tojást,  rögtön összekeverem, és folyamatos kevergetés mellett addig sütöm, amíg megszilárdul (kb. 2-3 perc).

 

Kolbászos tojásrántotta

 

Tányérra szedem, és pirospaprikával megszórom. Friss kenyérrel, savanyúsággal tálalom. Jó étvágyat!

Aki szereti, a kolbászhoz tehet apróra vágott vörös hagymát, paprikát, gombát stb.

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!