Kolbászos tojásrántotta

 

Ezt az ételt általában reggelire szokták kínálni, de mi néha ebédre esszük amikor villám gyorsan kell valami étel, és nem jut eszembe semmi más.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíten

Hozzávalók: 2 evőkanál olaj, tojás (személyenként 2-3 darab), kolbász (amiben nincs ízfokozó)

A kolbászról lehúzom a bőrt (melegvíz alá tartom, úgy könnyen lejön), felkarikázom, és kb. 2 evőkanál olajon elkezdem sütni.

A kolbász is enged zsírt, ezért nem kell sok olaj.

A tojásokat megsózom, és villával felverem.

Amikor a kolbász kicsit megsült ráöntöm a tojást,  rögtön összekeverem, és folyamatos kevergetés mellett addig sütöm, amíg megszilárdul (kb. 2-3 perc).

Tányérra szedem, és pirospaprikával megszórom. Friss kenyérrel, savanyúsággal tálalom. Jó étvágyat!

Aki szereti, a kolbászhoz tehet apróra vágott vörös hagymát, paprikát, gombát stb.

 Nézd meg Facebook oldalamat is! 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »