Fokhagymás aprópecsenye

   

Ebben a receptben az a jó, hogy előző nap bepácolom a húst, és másnap gyorsan kész van. Nagyon finom!

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: kb. egy kiló sertés hús (karaj, szűzpecsenye, comb), 1 dl olaj, 5-6 gerezd fokhagyma (Ha lehet magyar fokhagymát vásárolj! Lehet, hogy kicsinek, és” nyamvadtnak” tűnik, de az íze sokkal intenzívebb, mint a szép nagy “felfújt” kínainak!) 1 közepes vörös hagyma, 2 teáskanál ételízesítő

Egy jól záródó -lehetőleg üveg- tálba (ezt könnyebb elmosogatni) beleöntöm az olajat, elkeverem az áttört fokhagymával és az ételízesítővel.

A húst összekockázom (lehet kapni kockázott húst is, az is jó), és összekeverem a páccal.

A hagymát megpucolom, darabokra vágom, és hozzáadom a húshoz. Nem sózom meg, mert az ételízesítő sós. Lezárom a tálat, és berakom a hűtőbe.

Másnap  egy órával előbb kiveszem a hűtőből, és egy felmelegített serpenyőben közepes lángon sütöm.

Elkészült a pecsenye

 

Pirított krumplival, sült krumplival, joghurtos salátával, esetleg rizzsel tálalom. 

Jó étvágyat!

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »