Íme, a tökéletes galuska (nokedli) receptje! Van két „titok” az egyik ki kell mérni pontosan a lisztet, a másik nem szabad spórolni a tojással!
- Ha hosszú a hajad fogd össze!
- Kézmosás
- Kötény
- A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
- A hozzávalókat kikészíteni
Hozzávalók személyenként:
- 10 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 0,5 dl víz (lehet tejet is adni a vízhez, de a mennyiség maradjon),
- só
Egy nagy fazékba meleg vizet teszek, rárakom a fedőt, és el kezdem forralni.
Egy tálba kimérem a lisztet, beleütöm a tojást, megsózom, és fakanállal el kezdem keverni, közben fokozatosan hozzáadom a folyadékot. (Én meg szoktam kóstolni a nyers tésztát elég sós-e?)Nem kell nagyon kidolgozni. Előkészítem a tésztaszűrőt és a lábast amibe majd kiszedem a galuskát.
Ha felforrt a víz akkor ezt is megsózom, és beleszaggatom a galuskát, közben néha megkeverem. Nem kell sokáig főzni! Amikor feljönnek a galuskák a víz felszínére, már kész is. Mire végzek a szaggatással, már szinte meg is főtt. (Azért nem árt megkóstolni.) Kinyitom a hideg vizet, és a csap fölött leszűröm a galuskát. Az előkészített lábasba rakom, és kb. egy evőkanál olajjal összekeverem. Pörkölttel tálalom, vagy tojásos galuskát készítek belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: