Íme, a tökéletes galuska (nokedli) receptje! Van két „titok” az egyik ki kell mérni pontosan a lisztet, a másik nem szabad spórolni a tojással!
Hozzávalók személyenként:
Egy nagy fazékba meleg vizet teszek, rárakom a fedőt, és el kezdem forralni.
Egy tálba kimérem a lisztet, beleütöm a tojást, megsózom, és fakanállal el kezdem keverni, közben fokozatosan hozzáadom a folyadékot. (Én meg szoktam kóstolni a nyers tésztát elég sós-e?)Nem kell nagyon kidolgozni. Előkészítem a tésztaszűrőt és a lábast amibe majd kiszedem a galuskát.
Ha felforrt a víz akkor ezt is megsózom, és beleszaggatom a galuskát, közben néha megkeverem. Nem kell sokáig főzni! Amikor feljönnek a galuskák a víz felszínére, már kész is. Mire végzek a szaggatással, már szinte meg is főtt. (Azért nem árt megkóstolni.) Kinyitom a hideg vizet, és a csap fölött leszűröm a galuskát. Az előkészített lábasba rakom, és kb. egy evőkanál olajjal összekeverem. Pörkölttel tálalom, vagy tojásos galuskát készítek belőle.