Így főztem anyátokkal

Hot dog

 

Könnyen, gyorsan elkészíthető, de, hogy ne legyen unalmas érdemes „megbolondítani” egy kicsit! 

 

Hot dog

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: hot dognak alkalmas kifli, virsli, kígyó vagy/és csemege uborka,  vörös hagyma, olaj, ketchup, mustár, majonéz, saláta, saláta olaj (én dió olajat használok nagyon finom!)

 

A vásárlásnál érdemes ezekre figyelni!

Kifli: olyat válasz, ami teljeskiőrlésű, vagy korpás, vagy graham

Virsli: érdemes megnézni, hogy minél több hús legyen benne, és lehetőleg ne legyen benne ízfokozó

Ketcup, mustár, majonéz: lehetőleg ne legyen benne ízfokozó, és minél kevesebb legyen benne a cukor. A light termékekben általában a zsírt csökkentik, és a cukortartalmat növelik! Vannak már olyan termékek is amiben nincs cukor.

Olaj: egyre többször hallani, hogy az olíva olaj milyen egészséges, de nehéz eldönteni melyik a jó. Nekem nem ízlik. Viszont kipróbáltam a kókusz olajat az szerintem finom. Én váltogatom az olajokat, és néha zsírt is szoktam használni.

Saláta olaj: általában 250 ml van egy üvegben, és nagyon drága, de nagyon kevés kell belőle, és hónapokig elég. Én most dió olajat használok, és ez nagyon finom.

Elkészítés: először a sült hagymát készítem el. Ehhez megpucolom a hagymát, félbe vágom, és feldarabolom.

 

Hagyma

Egy kevés olajat megmelegítek, ráteszem a hagymát és kicsit megsózom. Fedő nélkül sütöm.

 

 

 

zöldségek

Közben uborka gyalun felszeletelem az uborkát, és  egy tálba rakom a salátát.

 

 

 

Virslik

Vizet melegítek a virslinek.Ha felforrt a víz beleteszem a virsliket, közben a hagymát kiszedem egy kis tálba. A virslit nem kell főzni, csak melegíteni.

 

 

Félbe vágom a kiflit

A kifliket hosszában bevágom, (vigyázva, hogy ne vágjam teljesen ketté), és a mikróban 15 másodperc alatt megmelegítem. A virslit kiveszem a vízből, papírtörlőn leitatom róla a vizet.

 

 

Hot dog

A kiflibe ízlés szerint mustárt, ketchupot és majonézt teszek, belerakom a virslit, megszórom a sült hagymával, és uborkát rakok rá. A tetejére én még tettem rá egy kis majonézt. A kész hot dog mellé salátát teszek a tányérra, és meglocsolom egy kis saláta olajjal.

Jó étvágyat! 

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!