Így főztem anyátokkal

Diétás sütik

Sajnos mostanában kicsit magasabb a cukrom, viszont szeretem a sütiket, ezért kutatni kezdtem, milyen alternatívák vannak a fehér liszt helyett, és mivel lehet a cukrot helyettesíteni? A cukrot gondolom már sokan tudják, hogy mivel lehet kiváltani. Nekem a sütikbe a xilit jött be legjobban, bár ehhez hozzá kell szokni. Mindenki figyelmét felhívom, hogy xilit van a süteményben, mert aki nincs hozzá szokva annak hasmenést okozhat.

Rábukkantam egy lisztre amiből

a Fatörzs szeletfatörzs, a Diós süti diós süti, és a Muffin 2 muffin is készült, sőt

Tudományos tojásos galuska galuskát is főztem ebből a lisztből. A  sütiknél a liszt mennyiségét nem változtattam, és a cukor helyett annyi xilitet raktam amennyit a recept írt. Egyedül a diós süti tetején lévő tojáskrémet készítettem porcukorból. Tényleg nagyon finomak az ebből készült sütik. Van egy barátunk aki nagyon ellenzi a diétás süteményeket, de még ő is elismerte, hogy finom lett amit a múltkor sütöttem, pedig neki készítettem fehér lisztből, cukros fatörzset.  A hátránya ennek a lisztnek, és a xilitnek, az, hogy drága, de ha azt nézem, hogy pl. egy fatörzshöz, vagy muffinhoz mennyi liszt és cukor kell, akkor még így is egy egész tepsi süti kijön annyi pénzből, mint amibe egy szelet sütemény kerül a cukrászdában.

Szoó Judit liszt

 Ez a liszt Szoó Judit KF lisztkeverékalapja. A nevében is benne van, hogy “KF” azaz kiló faló. Ha valaki rendszeresen ezt használja fogyhat is tőle, kipróbáltam, a vércukrot sem emeli meg annyira, mint a fehér liszt.

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!