Nagyon gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, és szerintem nagyon finom.
Hozzávalók: 4 személyre: egy kis fej vörös hagyma, 4 evőkanál olaj kb. 20 dkg gomba, 4 dl főző tejszín, 1 evőkanál (zabpehely) liszt, só, őrölt fehér bors, egy csomag (0,5 kg) spagetti (vagy másfajta tészta)
Felteszem a tésztának egy nagy fazékba a meleg vizet, fedő alatt, só nélkül melegedni. Közben a gombát alaposan megmosom, apró darabokra vágom, kicsit félreteszem.
A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, az olajon egy pici vízzel (kb. 4 evőkanál) üvegesre párolom.
Ha a víz elpárolgott rádobom a gombát, megsózom, és ráteszem a fedőt.
A gomba levet ereszt a sótól. Nem kell sokáig főzni. A sok főzéstől nem puhább, csak rágós lesz.
Amikor elfő a víz, akkor ráöntöm a tejszínt, és a liszttel elkeverem. Felforralom, késhegynyi fehér borssal ízesítem, és kész.
A tésztának való víz felforrt, megsózom, kb. 2 evőkanál olajat teszek bele, belerakom a tésztát is, és azonnal megkeverem. Nagy lángon főzöm tovább (ha nagyon forr akkor lejjebb veszem), néha megkeverem. Ha megfőtt leszűröm, és összekeverem a gombával.
Teljes kiőrlésű spagettival is finom!
Makarónival is lehet enni! Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: