Így főztem anyátokkal

Tejszínes gombás spagetti

 

Tejszínes gomba

Nagyon gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, és szerintem nagyon finom.

Hozzávalók: 4 személyre: egy kis fej vörös hagyma, 4 evőkanál olaj kb. 20 dkg gomba, 4 dl főző tejszín, 1 evőkanál (zabpehely) liszt, só, őrölt fehér bors, egy csomag (0,5 kg) spagetti (vagy másfajta tészta)

 

Felteszem a tésztának egy nagy fazékba a meleg vizet, fedő alatt, só nélkül melegedni. Közben a gombát alaposan megmosom, apró darabokra vágom, kicsit félreteszem.

 

Megdinsztelem a hagymát

A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, az olajon egy pici vízzel (kb. 4 evőkanál) üvegesre párolom.

 

 

 

Ráteszem a gombát (2)

Ha a víz elpárolgott rádobom a gombát, megsózom, és ráteszem a fedőt.

 

 

 

Levet ereszt a gomba

 

A gomba levet ereszt a sótól. Nem kell sokáig főzni. A sok főzéstől nem  puhább, csak rágós lesz.

 

 

Ráöntöm a tejszínt

 

Amikor elfő a víz, akkor ráöntöm a tejszínt, és a liszttel elkeverem. Felforralom, késhegynyi fehér borssal ízesítem, és kész. 

 

A tésztának való víz felforrt, megsózom, kb. 2 evőkanál olajat teszek bele, belerakom a tésztát is, és azonnal megkeverem. Nagy lángon főzöm tovább (ha nagyon forr akkor lejjebb veszem), néha megkeverem. Ha megfőtt leszűröm, és összekeverem a gombával. 

Teljes kiőrlésű spagetti Teljes kiőrlésű spagettival is finom!

 

Tejszínes gomba Makarónival is lehet enni! Jó étvágyat!

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!