Így főztem anyátokkal

Tojás főzés

 

Tálalom

Tojást főzni mindenki tud, de szerintem az emberek 95%-a rosszul csinálja. Most leírom, hogyan kell helyesen tojást főzni! Így készítve nagyon finom lesz!

Elkészítés: egy lábasba tegyél annyi tojást, amennyit meg akarsz főzni, engedj rá annyi vizet, hogy ellepje, sózd meg, tegyél rá fedőt, és kezd el főzni. Idáig nincs benne semmi újdonság. Most jön a lényeg! Forrás után rögtön zárd el a lángot, és annyi percig hagyd a vízben a tojást ahány percest szeretnél. Ha kemény tojást szeretnél, 9-10 perc múlva vedd ki a forró vízből, ha puhábbat, akkor korábban. Ebben a módszerben az a jó, hogyha nem veszed ki időben a tojásokat, akkor sem lesz „folytós”. Ugyanis ha a tojást túl főzik a sárgáját elég nehéz lenyelni. Tedd hideg víz alá, és pucold meg. Húsvéti sonkához nagyon finom, de a hideg tálakon is jól mutat.

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!