Én most nem a hagyományos módon készítettem, mert sokat kellett csinálni, és nem volt kedvem pepecselni vele.
Hozzávalók: sertés karaj, (zabpehely)liszt, olaj, szeletenként kb 3 dkg gomba, annyi szelet sonka és sajt ahány szelet húst lesz, olaj a sütéshez
A sütőt felmelegítem, és elzárom. Ide fogom tenni a kész húst tálalásig.
A gombát megmosom, apró darabokra vágom.
Egy kis lábasban olajat melegítek, rádobom a gombát, kicsit megsózom, hogy levet engedjen.
Fedő alatt párolom pár percig, majd leveszem a fedőt, és elpárologtatom a vizet. Ha kész félre teszem.
Nem szeretek húst klopfolni, ezért egybe veszem meg a karajt, amit itthon szép vékonyan felszeletelek. Egy zacskóba 2 evőkanál lisztet teszek, és ebben lisztezem be a husikat. Előkészítem a sonkát és a sajtot.
Egy serpenyőben nagy lángon olajat melegítek, és beleteszem a húst. Ha az egyik oldala kifehéredett megfordítom, és így sütöm tovább.
Amikor megsült ez az oldala is visszafordítom, ráteszek egy kiskanál gombát, egy szelet sonkát és sajtot. Ha a sajt megolvadt óvatosan alányúlok, és kiszedem a húst. Beteszem a sütőbe, hogy meleg maradjon.
Sült krumplival, vegyes körettel, rizzsel tálalom. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: