Óvári szelet

Én most nem a hagyományos módon készítettem, mert sokat kellett csinálni, és nem volt kedvem pepecselni vele.

Hozzávalók: sertés karaj, (zabpehely)liszt, olaj, szeletenként kb 3 dkg gomba, annyi szelet sonka és sajt ahány szelet húst lesz, olaj a sütéshez

A sütőt felmelegítem, és elzárom. Ide fogom tenni a kész húst tálalásig.

A gombát megmosom, apró darabokra vágom.

Egy kis lábasban olajat melegítek, rádobom a gombát, kicsit megsózom, hogy levet engedjen.

Fedő alatt párolom pár percig, majd leveszem a fedőt, és elpárologtatom a vizet. Ha kész félre teszem.

Nem szeretek húst klopfolni, ezért egybe veszem meg a karajt, amit itthon szép vékonyan felszeletelek. Egy zacskóba 2 evőkanál lisztet teszek, és ebben lisztezem be a husikat. Előkészítem a sonkát és a sajtot.

Egy serpenyőben nagy lángon olajat melegítek, és beleteszem a húst. Ha az egyik oldala kifehéredett megfordítom, és így sütöm tovább.

                      

Amikor megsült ez az oldala is visszafordítom, ráteszek egy kiskanál gombát, egy szelet sonkát és sajtot. Ha a sajt megolvadt óvatosan alányúlok, és kiszedem a húst. Beteszem a sütőbe, hogy meleg maradjon.  

    

Sült krumplival, vegyes körettel, rizzsel tálalom. Jó étvágyat!

 Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »