Ez aztán tényleg nagyon gyorsan elkészül. Szinte semmi nem kell hozzá. Én üvegesből szoktam főzni, mert azt csak melegíteni kell.
Hozzávalók 2 személyre: 1 üveg zöldborsó, 0,5 dl olaj, 2 evőkanál (zabpehely)liszt.
A borsót kiöntöm egy lábasba, és felteszem forralni. Amíg melegszik elkészítem a rántást.
Egy kicsi edénybe beleöntöm az olajat, és amikor elég meleg beleteszem a lisztet. Egy kicsit kevergetem, amíg szép színe lesz. A borsó levéből egy kicsit hozzáadok a rántáshoz, összekeverem, és hozzáöntöm a forró borsóhoz, egy kicsit forralom, hogy besűrüsődjön, és kész.
Sült virslivel, rántott párizsival, tükörtojással, vagy bélszínrolóval egyaránt finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: