Így főztem anyátokkal

Paprikás krumpli

 

Paprikás krumpli tányéron

Sokak által kedvelt, egyszerű étel. Én sokáig nem szerettem, mert bárhol, bárkinél ettem mindig híg volt a leve. Amióta rájöttem mi a titka a sűrű szaftnak azóta viszont kedvenc. Régen a fiam egyik barátja mindig ezt kérte, amikor átjött hozzánk játszani.

 

Hozzávalók: kb 10-15 dkg száraz kolbász (lehet több vagy kevesebb is), zsiradék, 2 fej hagyma, krumpli, egy kis konzervdoboz sűrített paradicsom,1kávéskanál őrölt pirospaprika, 2-3 kávéskanál darált csemege pirospaprika (Édes Anna), késhegynyi darált erős pirospaprika (Erős Pista)

Mielőtt leírom az elkészítést egy fontos dolog! Ha nem tudsz venni igazi termelői pirospaprikát, akkor jól nézd meg mit teszel a kosaradba, mert a legtöbb paprikáról amiről azt hiszed, hogy Magyarországon termett  kiderül, hogy nem igaz. Sokszor csak itt csomagolják a terméket. Van egyfajta paprika, amire rá van írva, hogy „oltalom alatt álló eredetmegjelölés”. Érdemes jó minőségű paprikát venni, mert sokat dob az étel ízén.

 

Kolbász 

 A kolbászt felkarikázom, és kevés olajon kis lángon sütni kezdem.

 

 

 

Összevágom a hagymát Kolbász és hagyma

A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, hozzáadom a kolbászhoz, kevés vizet öntök rá, és fedő alatt üvegesre párolom.

 

Összevágom a krumplit

 Közben megpucolom a krumplit, összevágom, és megmosom.

 

 

 

 

Ráteszem a paprikát

Ha a hagyma elkészült beleteszem az Édes Annát, a paradicsompürét, és a késhegynyi Erős Pistát. Már ezektől is szép színe lesz. Ezek után hozzáadom a pirospaprikát, de nem sózom meg, mert a paradicsompüré, és a paprikakrém is sós.

 

 

Felengedem vízzel

Beleteszem a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Ráteszem a fedőt, és nagylángon felforralom. Megkóstolom elég sós-e? Utána a fedőt csak félig teszem vissza, és kis lángon készre főzöm.

 

 

 

          Paprikás krumpli tányéron                    Összetörve 

            Jó étvágyat!                                             Én szeretem összetörve

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!