Sokak által kedvelt, egyszerű étel. Én sokáig nem szerettem, mert bárhol, bárkinél ettem mindig híg volt a leve. Amióta rájöttem mi a titka a sűrű szaftnak azóta viszont kedvenc. Régen a fiam egyik barátja mindig ezt kérte, amikor átjött hozzánk játszani.
Hozzávalók: kb 10-15 dkg száraz kolbász (lehet több vagy kevesebb is), zsiradék, 2 fej hagyma, krumpli, egy kis konzervdoboz sűrített paradicsom,1kávéskanál őrölt pirospaprika, 2-3 kávéskanál darált csemege pirospaprika (Édes Anna), késhegynyi darált erős pirospaprika (Erős Pista)
Mielőtt leírom az elkészítést egy fontos dolog! Ha nem tudsz venni igazi termelői pirospaprikát, akkor jól nézd meg mit teszel a kosaradba, mert a legtöbb paprikáról amiről azt hiszed, hogy Magyarországon termett kiderül, hogy nem igaz. Sokszor csak itt csomagolják a terméket. Van egyfajta paprika, amire rá van írva, hogy „oltalom alatt álló eredetmegjelölés”. Érdemes jó minőségű paprikát venni, mert sokat dob az étel ízén.
A kolbászt felkarikázom, és kevés olajon kis lángon sütni kezdem.
A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, hozzáadom a kolbászhoz, kevés vizet öntök rá, és fedő alatt üvegesre párolom.
Közben megpucolom a krumplit, összevágom, és megmosom.
Ha a hagyma elkészült beleteszem az Édes Annát, a paradicsompürét, és a késhegynyi Erős Pistát. Már ezektől is szép színe lesz. Ezek után hozzáadom a pirospaprikát, de nem sózom meg, mert a paradicsompüré, és a paprikakrém is sós.
Beleteszem a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Ráteszem a fedőt, és nagylángon felforralom. Megkóstolom elég sós-e? Utána a fedőt csak félig teszem vissza, és kis lángon készre főzöm.
Jó étvágyat! Én szeretem összetörve
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: