Gyerekkoromban ez volt a kedvencem krumplipürével, csemege uborkával és málnaszörppel. Persze mostanában inkább joghurtos, vagy mézes-mustáros káposztasalátával eszem. A család kedvéért azért sütök hozzá krumplit, vagy főzök rizst.
Hozzávalók: vékony szelet sertés karaj, (zabpehely)liszt, só, olaj
Ha nem elég vékony a hús kiklopfolom, és megsózom.
Egy zacskóba két kanál lisztet szórok, 2-3 szelet húst teszek bele, és összerázom, hogy mindenhol lisztes legyen. Így hamarabb kész leszek, és kevesebb liszt ragad a húsra.
Egy serpenyőben olajat melegítek. Ha elég meleg akkor beleteszem a húst. Nagy lángon kezdem sütni. Amikor látszik, hogy az alja kifehéredik, akkor megfordítom. Utána közepesre állítom a lángot.
A teflon edénybe nem szabad fémmel belenyúlni, csak műanyaggal, vagy fával. Ha megsült a husi (elég hamar), akkor papírtörlőre szedem.Amikor az összes hús megsült lezárom a lángot, félre rakom a serpenyőt, és fedőt teszek rá.
Sült krumplival, kukoricás rizzsel, krumplipürével, joghurtos salátával, mézes-mustáros salátával, vagy másfajta körettel tálalom. Jó étvágyat!
Ha kihűlt az olaj egy műanyag üvegbe töltöm, és elviszem egy benzinkútra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: