Így főztem anyátokkal

Natúrszelet

 

Natúr hús

 

Gyerekkoromban ez volt a kedvencem krumplipürével, csemege uborkával és málnaszörppel. Persze mostanában inkább joghurtos, vagy mézes-mustáros káposztasalátával eszem. A család kedvéért azért sütök hozzá krumplit, vagy főzök rizst.

Hozzávalók: vékony szelet sertés karaj, (zabpehely)liszt, só, olaj

Ha nem elég vékony a hús kiklopfolom, és megsózom.

 

Zacskóban a hús     Lisztes karaj

Egy zacskóba  két kanál lisztet szórok,  2-3 szelet húst teszek bele, és összerázom, hogy mindenhol lisztes legyen. Így hamarabb kész leszek, és kevesebb liszt ragad a húsra.

olaj a serpenyőben Natúr hús

Egy serpenyőben olajat melegítek. Ha elég meleg akkor beleteszem a húst. Nagy lángon kezdem sütni. Amikor látszik, hogy az alja kifehéredik, akkor megfordítom. Utána közepesre állítom a lángot.

 

szilikon csipesz papírtörlő a tányéron

A teflon edénybe nem szabad fémmel belenyúlni, csak műanyaggal, vagy fával. Ha megsült a husi (elég hamar), akkor papírtörlőre szedem.Amikor az összes hús megsült lezárom a lángot, félre rakom a serpenyőt, és fedőt teszek rá.

Natútszelet kukoricás rizzsel

 Sült krumplival, kukoricás rizzsel, krumplipürével, joghurtos salátával, mézes-mustáros salátával, vagy másfajta körettel tálalom. Jó étvágyat!

 

 

 

Használt olaj gyűjtése

Ha kihűlt az olaj egy műanyag üvegbe töltöm, és elviszem egy benzinkútra.

 

 

 

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!