Natúrszelet

Gyerekkoromban ez volt a kedvencem krumplipürével, csemege uborkával és málnaszörppel. Persze mostanában inkább joghurtos, vagy mézes-mustáros káposztasalátával eszem. A család kedvéért azért sütök hozzá krumplit, vagy főzök rizst.

Hozzávalók: vékony szelet sertés karaj, (zabpehely)liszt, só, olaj

Ha nem elég vékony a hús kiklopfolom, és megsózom.

     

Egy zacskóba  két kanál lisztet szórok,  2-3 szelet húst teszek bele, és összerázom, hogy mindenhol lisztes legyen. Így hamarabb kész leszek, és kevesebb liszt ragad a húsra.

 

Egy serpenyőben olajat melegítek. Ha elég meleg akkor beleteszem a húst. Nagy lángon kezdem sütni. Amikor látszik, hogy az alja kifehéredik, akkor megfordítom. Utána közepesre állítom a lángot.

A teflon edénybe nem szabad fémmel belenyúlni, csak műanyaggal, vagy fával. Ha megsült a husi (elég hamar), akkor papírtörlőre szedem.Amikor az összes hús megsült lezárom a lángot, félre rakom a serpenyőt, és fedőt teszek rá.

 Sült krumplival, kukoricás rizzsel, krumplipürével, joghurtos salátával, mézes-mustáros salátával, vagy másfajta körettel tálalom. Jó étvágyat!

Ha kihűlt az olaj egy műanyag üvegbe töltöm, és elviszem egy benzinkútra.

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »