Ez a saláta igazán másnap finom. Halhoz is szoktam készíteni, de rántott husihoz, natúr húshoz, sült csirkecombhoz is illik, illetve hidegtálhoz is jól passzol.
Hozzávalók: 6-8 darab krumpli, 1 kis doboz joghurt, 4-5 evőkanál majonéz, 1 teáskanál mustár, esetleg egy fél teáskanál porcukor, 2 édes alma, 1 evőkanál 6%-os tárkony ecet, 2-3 szál újhagyma vagy kb 10 cm póréhagyma (ez el is maradhat)
A krumplit héjában megfőzöm, de vigyázok ne főjön szét.
Amíg fő a krumpli egy tálban összekeverem a mártáshoz valókat. Az almákat megpucolom, kicsumázom és felkockázom. Egyből beleteszem a majonézbe ne barnuljon meg.
Ha megfőtt a krumpli hideg vízzel leöblítem, megpucolom, és felkockázom. Így hamarabb kihűl. Közben az almahéját elrágcsálom.
Ha kihűlt a burgonya megsózom, és hozzákeverem az almához. Két felé választom, és az egyik feléhez hozzáadom a vékony karikára vágott újhagymát, vagy a póréhagymát. Mind a két salátát jól záródó dobozba teszem, és berakom a hűtőbe pár órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: