Így főztem anyátokkal

Krumplis bundában sült tőkehalfilé

 

Rizzsel, salátával tálalom

Igazából bármilyen szálkamentes halból lehet készíteni, én alaszkai tőkehalfiléből főztem, mert nálunk most ez a kedvenc.

Hozzávalók 4 személyre: két csomag mélyhűtött alaszkai tőkehalfilé, só, mustár, bors, 5db régi közepes burgonya, kb 10 dkg zabpehelyliszt, zsiradék a sütéshez (most kókuszolajat használtam nagyon finom)

 

        Vízben olvasztom fel         Leitatom a vizet

A halat vízben engedem ki kb. 2-2,5 óra alatt. Alaposan kinyomkodom belőle a vizet, és papírtörlőre teszem, hogy minél több nedvességet felitassak róla.

 

Borssal, mustárral bekenem

A hal darabokat ketté vágom, besózom, megborsozom és mustárral bekenem.

 

 

 

 

   Krumplit összevágom  Kicsavarom a levét  Kicsavart krumpli

A krumplit gyorsan megpucolom, megmosom, és sajtreszelőn lereszelem. (Aprító géppel is összelehet vágni, olyanra mintha reszeltem volna.) Alaposan kinyomkodom, ez fontos, mert a vizes burgonya nem tapad meg rendesen a halon, és ami rátapad az sütéskor leválik róla. (Ezért kell öreg krumpliból készíteni, mert az új krumpli túl vizes.)

 

        Lisztbe forgatom                     Krumpliba forgatom

A megfűszerezett halat először a zabpehelylisztbe utána pedig a reszelt krumpliba forgatom, amit jól rányomkodok.

 

       Megsütöm       Kész van

A sütésnél nagyon kell ügyelni a zsiradék hőfokára, mert ha nem elég meleg, akkor lejön a hal bundája, de ha túl forró, akkor pedig megég a hús. Ezt úgy lehet ellenőrizni, hogy pár szál nyers krumplit a zsiradékba dobok, és ha feljön a felszínre és sülni kezd, akkor jó kezdhetem sütni a halat. Oldalanként kb 3 perig sütöm. Nem szabad fölöslegesen forgatni, mert könnyen le jön a bundája. Ha megsült konyhai papírtörlőre szedem, és leitatom a felesleges zsiradékot.

 

 

  Rizzsel tálalom  Rizzsel, salátával tálalom  Majonézes krumplival

Rizzsel, majonézes krumplival, joghurtos vagy mézes-mustáros salátával tálalom. Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!