Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy nem kell sütni. Ennek ellenére nagyon sokáig nem készítettem, mert nem kávézunk. Egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam, hogy kávé helyett kakaót használok. A család egyöntetű véleménye az volt, hogy nem is hiányzik a kávé.
Hozzávalók:
- egy csomag babapiskóta (20 dkg)
- 25 dkg mascarpone
- 3 darab (szalmonella ellen kezelt) tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl (nem túl édes) kakaó
- kakaópor a tetejére
- csipet só
Először elkészítem a kakaót. 2dl hideg tejbe 2 teáskanál gyárilag cukrozott, és 1 teáskanál keserű kakaóport keverek. Vagy a 2 dl hideg tejből kb. 2 evőkanálnyit összekeverek 2 teáskanál cukorral, és 3 teáskanál kakaóporral. A többi tejet felforralom, leveszem a tűzről, összekeverem a kakaós tejjel, és hagyom kihűlni. Egy akkora mélyebb tányérba, vagy tálba öntöm, hogy beleférjen a babapiskóta.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a mascarponét, és ezzel is kihabosítom. Ne legyen túl édes!
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan kézi habverővel a mascarponés krémhez keverem.
Egy kb. 20×20-as (üveg) tálat előkészítek. A babapiskótákat egyesével egy pillanatra a kakaóba mártom, és szépen egymás mellé teszem a tálba. (Van olyan, aki ezen a mozzanaton akar időt spórolni, és a tálban locsolja meg a piskótát, de annak a végeredménye az lesz, hogy szétázik az egész sütemény, és nem lehet szépen szeletelni.)
Ezután megkenem krémmel, majd újabb piskótaréteg jön, majd megint krém, megint piskóta, és a végén újra krém. A tetejére kakaóport szitálok, és néhány órára beteszem a hűtőbe.
Nézd meg Facebook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: