Így főztem anyátokkal

Lasagne

 

Megsült

Tulajdonképpen ez egy rakott tészta. A „legnehezebb” része a besamel, de aki tudja mi a titka a készítésének, annak gyerekjáték megcsinálni. Itt elolvashatod hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók:

  • egy zacskó (25 dkg) (friss) lasagne tészta
  • fél kiló darált hús
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál Reform ételízesítő (nincs benne ízfokozó)
  • 30 dkg reszelt sajt (mozarella, edami, trapista stb.)
  • 3 dl tejből besamelmártás

Megpárolom a hagymát

A két féle hagymát nagyon apróra vágom, olajon kevés vízzel (kb. 0,5 dl) fedő alatt megdinsztelem. Pár perc alatt kész van. Vigyázni kell ne égjen meg.

 

 

Beleteszem a húst   Kifehéredik a hús Felengedem

Ha már elég átlátszó a hagyma hozzáadom a darált húst, és az ételízesítőt. Nem sózom meg, mert az ételízesítő sós. (Aki szereti tehet bele oregánót, de mi allergiások vagyunk rá.)  Ha kifehéredett felöntöm vízzel,(ha van a mélyhűtőben valamilyen húsleves azaz alaplé akkor azzal) és puhára főzöm a húst. Közben elkészítem a besamelt, és megreszelem a sajtot.

Közepesnél kicsit erősebb hőfokra állítom a sütőt és bekapcsolom.

Kivajazom a tálat

  • Előkészítek egy sütés álló üveg tálat (vagy ha ez nincs akkor tepsit), kivajazom,

Tésztát és  újra húst rakok rá Megszórom sajttal Újra tészta

  • az aljára egy kevés szószt teszek,erre egy sor tésztát,újra szószt,sajtot,tésztát,

Újra tészta és hús Besamelt teszek rá Újra tészta

Tésztát és  újra húst rakok rá Megszórom sajttal Újra tészta

  • szószt, sajtot, tésztát,

Besamel a tetejére Tetejére sajtot szórok

  • besamelt, és a végén megint sajtot.

 

Megsült

 Berakom a meleg sütőbe, és addig sütöm amíg a sajt megolvad, és szép színe lesz.

Lasagne Jó étvágyat!

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!