Tulajdonképpen ez egy rakott tészta. A „legnehezebb” része a besamel, de aki tudja mi a titka a készítésének, annak gyerekjáték megcsinálni. Itt elolvashatod hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók:
- egy zacskó (25 dkg) (friss) lasagne tészta
- fél kiló darált hús
- kb. 0,5 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál Reform ételízesítő (nincs benne ízfokozó)
- 30 dkg reszelt sajt (mozarella, edami, trapista stb.)
- 3 dl tejből besamelmártás
A két féle hagymát nagyon apróra vágom, olajon kevés vízzel (kb. 0,5 dl) fedő alatt megdinsztelem. Pár perc alatt kész van. Vigyázni kell ne égjen meg.
Ha már elég átlátszó a hagyma hozzáadom a darált húst, és az ételízesítőt. Nem sózom meg, mert az ételízesítő sós. (Aki szereti tehet bele oregánót, de mi allergiások vagyunk rá.) Ha kifehéredett felöntöm vízzel,(ha van a mélyhűtőben valamilyen húsleves azaz alaplé akkor azzal) és puhára főzöm a húst. Közben elkészítem a besamelt, és megreszelem a sajtot.
Közepesnél kicsit erősebb hőfokra állítom a sütőt és bekapcsolom.
- Előkészítek egy sütés álló üveg tálat (vagy ha ez nincs akkor tepsit), kivajazom,
- az aljára egy kevés szószt teszek,erre egy sor tésztát,újra szószt,sajtot,tésztát,
- szószt,besamelt, megint tésztát,
- szószt, sajtot, tésztát,
- besamelt, és a végén megint sajtot.
Berakom a meleg sütőbe, és addig sütöm amíg a sajt megolvad, és szép színe lesz.
Nézd meg Facebook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: