Nem szokványos csokitorta, de nagyon finom! Szerintem egyszerű megcsinálni. Szülinapra készítettem, és a nagy ünneplésben elfelejtettem lefényképezni hogy néz ki egy szelet.
Hozzávalók a tésztához:
A csokikrémhez
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tortaformát kikenem vajjal és belisztezem.
A cukrot kikeverem a vajjal a tojásokkal és a banánokkal.
A lisztet összekeverem a kakaóval és a szódabikarbónával, beleszitálom a tojásos masszába és fakanállal összekeverem. Ha túl sűrű tejszínnel vagy egy kevés tejjel hígítom.
A krémhez a darabokra tört csokit a vajjal vízgőz fölött megolvasztom. A hideg habtejszínt habverővel kemény habbá verem. Óvatosan az olvasztott csokihoz keverem.
A megsült tortát rácson hagyom kihűlni. Ha púpos a teteje óvatosan levágom, hogy szép formája legyen a tortának. Félbevágom, és megkenem a krém kb. harmadával. Ráteszem a tetejét, és rákenem a maradék krémet.
A csokiforgácshoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit. Egy fém tálca hátlapjára egyenletesen rákenem, és megdermesztem. Amikor már teljesen szilárd akkor egy minél szélesebb fém eszközzel (spaknival vagy kés lapjával) felfelé tolom a csokit. Ha szobahőmérsékleten szilárdul, akkor vastagabb, ha hűtőben dermed, akkor vékonyabb forgácsok lesznek.