Banános csokitorta

Nem szokványos csokitorta, de nagyon finom! Szerintem egyszerű megcsinálni. Szülinapra készítettem, és a nagy ünneplésben elfelejtettem lefényképezni hogy néz ki egy  szelet.

Hozzávalók a tésztához:

A csokikrémhez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tortaformát kikenem vajjal és belisztezem.

A cukrot kikeverem a vajjal a tojásokkal és a banánokkal.

            

A lisztet összekeverem a kakaóval és a szódabikarbónával, beleszitálom a tojásos masszába és fakanállal összekeverem. Ha túl sűrű tejszínnel vagy egy kevés tejjel hígítom.

A kikent tortaformába öntöm, és az előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

   

A krémhez a darabokra tört csokit a vajjal vízgőz fölött megolvasztom. A hideg habtejszínt habverővel kemény habbá verem. Óvatosan az olvasztott csokihoz keverem.

A megsült tortát rácson hagyom kihűlni. Ha púpos a teteje óvatosan levágom, hogy szép formája legyen a tortának. Félbevágom, és megkenem a krém kb. harmadával. Ráteszem a tetejét, és rákenem a maradék krémet.

A csokiforgácshoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit. Egy fém tálca hátlapjára egyenletesen rákenem, és megdermesztem. Amikor már teljesen szilárd akkor egy minél szélesebb fém eszközzel (spaknival vagy kés lapjával) felfelé tolom a csokit. Ha szobahőmérsékleten szilárdul, akkor vastagabb, ha hűtőben dermed, akkor vékonyabb forgácsok lesznek.

  Jó étvágyat!

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »