Így főztem anyátokkal

Gombaleves

Gombaleves

Egyszerű, de nagyszerű leves. Viszonylag hamar elkészül, és mivel a gomba tele van fehérjével laktató is.

Hozzávalók 4 tányér leveshez

  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 evőkanál zsiradék (most épp kókuszolajjal készítettem)
  • 2 evőkanál (zabpehely) liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • csipet só
  • 3 teáskanál Reform ételízesítő
  • 1 liter víz
  • leves betét: 1 tojás, pici só kb. 2 evőkanál (zabpehely)liszt

Elkészítés:

Megpárolom a hagymát
A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés zsiradékon, kis lángon üvegesre párolom.

 

Összevágom a zöldságet    Összevágom a gombát

Közben gyorsan megpucolom, megmosom, és felvágom a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb hasábokra (mert azt a végén kidobom, mert nálunk nem szereti senki.)A gombát, ha szép friss, akkor csak megmosom, de ha már nem elég feszes a kalapja, akkor meg is pucolom, és úgy vágom össze.

Közben figyelem a hagymát. Ha hamarabb elkészül, mint én akkor kicsit félrehúzom.

Olajon megpárolom  Rászórom a lisztet  Pirospaprikával megszórom 

Felengedem vízzel

A hagymára dobom a sárgarépát a gombával, és együtt is pirítom egy kicsit. ( Ha nagyon sülne egy kevés vizet öntök alá.) Megszórom liszttel, összekeverem, majd rászórom a pirospaprikát is, majd miután ezt is elkevertem gyorsan felöntöm vízzel.(A pirospaprikával vigyázni kell, mert nagyon hamar leég, és keserű lesz, viszont csak zsírban oldódik. Ezért kezdetben érdemes levenni a lángról a fazekat, amíg a pirospaprika szépen elkeveredik, és csak azután tenni vissza miután felöntötted vízzel.) A vízbe beleszórom az ételízesítőt, és ha még kell egy kevés sót. (Az ételízesítő sós!) Ezután fedő alatt nagy lángon felforralom, a fedőt félrebillentem, és kis lángon főzöm tovább.

Elkészítem a galuskát

Amíg fő a leves elkészítem a galuskát. Beleütök egy mély tányérba egy tojást, kicsit megsózom, és annyi lisztet teszek bele amennyit felvesz (kb. 2 evőkanállal).

 

Beleszaggatom

Ha megpuhultak a zöldségek akkor beleszaggatom a tésztát. Ezután már csak kb. két percig főzöm és kész is.

 

Gombaleves Jó étvágyat!

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!