Egyszerű, de nagyszerű leves. Viszonylag hamar elkészül, és mivel a gomba tele van fehérjével laktató is.
Hozzávalók 4 tányér leveshez
Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágom, és kevés zsiradékon, kis lángon üvegesre párolom.
Közben gyorsan megpucolom, megmosom, és felvágom a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb hasábokra (mert azt a végén kidobom, mert nálunk nem szereti senki.)A gombát, ha szép friss, akkor csak megmosom, de ha már nem elég feszes a kalapja, akkor meg is pucolom, és úgy vágom össze.
Közben figyelem a hagymát. Ha hamarabb elkészül, mint én akkor kicsit félrehúzom.
A hagymára dobom a sárgarépát a gombával, és együtt is pirítom egy kicsit. ( Ha nagyon sülne egy kevés vizet öntök alá.) Megszórom liszttel, összekeverem, majd rászórom a pirospaprikát is, majd miután ezt is elkevertem gyorsan felöntöm vízzel.(A pirospaprikával vigyázni kell, mert nagyon hamar leég, és keserű lesz, viszont csak zsírban oldódik. Ezért kezdetben érdemes levenni a lángról a fazekat, amíg a pirospaprika szépen elkeveredik, és csak azután tenni vissza miután felöntötted vízzel.) A vízbe beleszórom az ételízesítőt, és ha még kell egy kevés sót. (Az ételízesítő sós!) Ezután fedő alatt nagy lángon felforralom, a fedőt félrebillentem, és kis lángon főzöm tovább.
Amíg fő a leves elkészítem a galuskát. Beleütök egy mély tányérba egy tojást, kicsit megsózom, és annyi lisztet teszek bele amennyit felvesz (kb. 2 evőkanállal).
Ha megpuhultak a zöldségek akkor beleszaggatom a tésztát. Ezután már csak kb. két percig főzöm és kész is.