Így főztem anyátokkal

Diétás narancsos diótorta

 

 Kész torta

Hozzávalók a tortához:

  • 3 egész tojás + 3 fehérje
  • 10 dkg xilit
  • 50 gr. Szoó Judit liszt
  • 10 dkg darált dió
  • fél bió narancs reszelt héja erre rá van írva, hogy fogyasztható a héja a többit vegyszerrel kezelik, és azt csak nagyon alapos sikálás után lehet használni, de jobb a biztonság.
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só

A krémhez:

  • 2,5 tej
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg glukonon
  • 30 gr. Szoó Judit liszt
  • 125 gr durvára vágott dió + 50 gr a torta oldalára
  • fél narancs reszelt héja

A zseléhez:

  • 1 csomag főzős pudingpor
  • 2 dl szénsavas víz
  • 1,5 dl frissen facsart narancslé
  • szükség szerint xilit vagy glukonon (attól függ mennyire édes a narancs)

Elkészítés:

Kivajazom-lisztezem a formát    Felforralom a tejet    

Előmelegítem a sütőt, a tortaforma aljára sütőpapírt teszek, az oldalát kivajazom-lisztezem. A tejet amit majd a krémhez fogok használni épp csak felforralom, és félre teszem hűlni.

Kimérem a hozzávalókat.  A liszthez hozzáadom a szódabikarbónát és a sót.

Habosra keverem a tojást  Beleszitálom a lisztet

A tojásokat habosra keverem a xilittel. Ha kész beleszitálom a lisztet, ami az alján marad azt is beleöntöm.

Belekeverem a narancshéját  Tortaformába töltöm

Kézi habverővel elkeverem, majd hozzáadom a diót és a narancshéjat, ezzel is összeforgatom. Beleöntöm a tortaformába, és berakom a meleg sütőbe. Egy kicsit tovább kell sütni, mint a hagyományos piskótát. Tűpróbával ellenőrzöm.

Felverem a tojást Belerakom a lisztet és a narancsot Sűrűre főzóm

Amíg sül a piskóta elkészítem a krémet: a tojás sárgáját habosra keverem a glukononnal. Hozzáadom a lisztet, a narancshéjat és a langyosra hűlt tejet. Elkeverem és visszaöntöm abba a lábosba amiben melegítettem a tejet. Kis lángon kevergetés közben sűrűre főzöm.

Folpackot rakok rá

Ha besűrűsödött, akkor a félreteszem, és közvetlenül a krém tetejére teszek egy folpackot így nem bőrösödik be. Amikor kihűlt a krém akkor hozzáadom a durvára vágott diót.

 

 

Rácson hűtöm Félbe vágom Megkenem krémmel

Ha kész a piskóta rácsra teszem hűteni. Félbevágom, és megkenem a krém 2/3-val. Visszateszem a formába.

Ez lesz a tetején

A tetejére a zselét csak ekkor csinálom meg, mert ezzel viszonylag gyorsan kell dolgozni. A narancsléhez hozzáöntöm a szénsavas vizet, ha nagyon savanyú a narancs akkor teszek bele egy kis xilitet, és állandó keveréssel ezzel főzöm fel a pudingport. Kb. 3 perc alatt kész.  Kevergetés közben kicsit kihűtöm, és a torta tetejére öntöm. Beteszem a hűtőbe dermedni. Ha már nem folyik a zselé kiveszem a formából a tortát, és az oldalára kenem a maradék krémet, és durvára vágott dióval „bepanírozom”.

Egy szelet Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!