Diétás narancsos diótorta

 

Hozzávalók a tortához:

A krémhez:

A zseléhez:

Elkészítés:

        

Előmelegítem a sütőt, a tortaforma aljára sütőpapírt teszek, az oldalát kivajazom-lisztezem. A tejet amit majd a krémhez fogok használni épp csak felforralom, és félre teszem hűlni.

Kimérem a hozzávalókat.  A liszthez hozzáadom a szódabikarbónát és a sót.

  

A tojásokat habosra keverem a xilittel. Ha kész beleszitálom a lisztet, ami az alján marad azt is beleöntöm.

  

Kézi habverővel elkeverem, majd hozzáadom a diót és a narancshéjat, ezzel is összeforgatom. Beleöntöm a tortaformába, és berakom a meleg sütőbe. Egy kicsit tovább kell sütni, mint a hagyományos piskótát. Tűpróbával ellenőrzöm.

  

Amíg sül a piskóta elkészítem a krémet: a tojás sárgáját habosra keverem a glukononnal. Hozzáadom a lisztet, a narancshéjat és a langyosra hűlt tejet. Elkeverem és visszaöntöm abba a lábosba amiben melegítettem a tejet. Kis lángon kevergetés közben sűrűre főzöm.

Ha besűrűsödött, akkor a félreteszem, és közvetlenül a krém tetejére teszek egy folpackot így nem bőrösödik be. Amikor kihűlt a krém akkor hozzáadom a durvára vágott diót.

  

Ha kész a piskóta rácsra teszem hűteni. Félbevágom, és megkenem a krém 2/3-val. Visszateszem a formába.

A tetejére a zselét csak ekkor csinálom meg, mert ezzel viszonylag gyorsan kell dolgozni. A narancsléhez hozzáöntöm a szénsavas vizet, ha nagyon savanyú a narancs akkor teszek bele egy kis xilitet, és állandó keveréssel ezzel főzöm fel a pudingport. Kb. 3 perc alatt kész.  Kevergetés közben kicsit kihűtöm, és a torta tetejére öntöm. Beteszem a hűtőbe dermedni. Ha már nem folyik a zselé kiveszem a formából a tortát, és az oldalára kenem a maradék krémet, és durvára vágott dióval „bepanírozom”.

 Jó étvágyat!

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »