Nekem ez a kedvenc köretem. Más ízű, mint a régi burgonyából készült sült krumpli. Természetesen rántott husival az igazi.
Hozzávalók:
- személyenként kb. 25 dkg újkrumpli
- valamilyen zsiradék (én most kókuszolajat használok)
Elkészítés:
Az újkrumplinak annyira vékony a héja, hogy nem kell megpucolni. Én egy tiszta új mosogatószivaccsal szoktam ledörzsölni az esetleges szennyeződéseket.
Ha nagyon apró a krumpli, akkor egybe hagyom, ha nagyobbak, akkor kockára vágom.
A zsiradékot megmelegítem, és beleteszem a krumplit. Ráteszem a fedőt, és nagy lángon kezdem sütni. Ez sokkal hamarabb megsül, mint a régi krumpli, mert nagyobb a víz tartalma. Ha megpuhult a krumpli leveszem a fedőt, és úgy sütöm tovább, amíg eléri a kívánt színt. Csak nagyon óvatosan szabad megkeverni. A legjobb a serpenyőt rázogatni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: