Így főztem anyátokkal

Újkrumpli sütve

 

Rántott husival

Nekem ez a kedvenc köretem. Más ízű, mint a régi burgonyából készült sült krumpli. Természetesen rántott husival az igazi.

Hozzávalók:

  • személyenként kb. 25 dkg újkrumpli
  • valamilyen zsiradék (én most kókuszolajat használok)

Elkészítés:

         Új krumpli Megpucolva 

Az újkrumplinak annyira vékony a héja, hogy nem kell megpucolni. Én egy tiszta új mosogatószivaccsal szoktam ledörzsölni az esetleges szennyeződéseket.

 

Összevágva

Ha nagyon apró a krumpli, akkor egybe hagyom, ha nagyobbak, akkor kockára vágom.

 

 

 

Sülnek

A zsiradékot megmelegítem, és beleteszem a krumplit. Ráteszem a fedőt, és nagy lángon kezdem sütni. Ez sokkal hamarabb megsül, mint a régi krumpli, mert nagyobb a víz tartalma.  Ha megpuhult a krumpli leveszem a fedőt, és úgy sütöm tovább, amíg eléri a kívánt színt. Csak nagyon óvatosan szabad megkeverni. A legjobb a serpenyőt rázogatni.

 

Megsült Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!