Újkrumpli sütve

Nekem ez a kedvenc köretem. Más ízű, mint a régi burgonyából készült sült krumpli. Természetesen rántott husival az igazi.

Hozzávalók:

Elkészítés:

           

Az újkrumplinak annyira vékony a héja, hogy nem kell megpucolni. Én egy tiszta új mosogatószivaccsal szoktam ledörzsölni az esetleges szennyeződéseket.

Ha nagyon apró a krumpli, akkor egybe hagyom, ha nagyobbak, akkor kockára vágom.

A zsiradékot megmelegítem, és beleteszem a krumplit. Ráteszem a fedőt, és nagy lángon kezdem sütni. Ez sokkal hamarabb megsül, mint a régi krumpli, mert nagyobb a víz tartalma.  Ha megpuhult a krumpli leveszem a fedőt, és úgy sütöm tovább, amíg eléri a kívánt színt. Csak nagyon óvatosan szabad megkeverni. A legjobb a serpenyőt rázogatni.

 Jó étvágyat!

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »