Hozzávalók:
- 1 kígyó uborka (vagy kettő fürtös)
- 0,5 liter víz
- 3 teáskanál cukor vagy más ízesítő
- fél teáskanál só
- 4 teáskanál 15%-os ételecet
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- ízlés szerint: pirospaprika, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az uborkát megmosom, meghámozom ( nem kötelező), és uborka gyalun felszeletelem. Ezután megsózom, és félreteszem amíg elkészítem a saláta levet. Ehhez a vízben feloldom a cukrot (vagy édesítőt), hozzáadom az ecetet, és belenyomom a fokhagymát (elhagyható).
Az uborkából kézzel kinyomom a sós levet, és beleteszem a saláta lébe. A sós levet hozzáöntöm a salátához. Akkor a legfinomabb, ha áll egy kicsit, de azonnal is lehet fogyasztani.
Csak a tálalásnál szórom meg pirospaprikával és borssal, mert nem mindenki szereti. Sertéspörkölthöz, csirkepörkölthöz nagyon illik.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: