Így főztem anyátokkal

Uborkasaláta

Megszórom paprikával

Hozzávalók:

  • 1 kígyó uborka (vagy kettő fürtös)
  • 0,5 liter víz
  • 3 teáskanál cukor vagy más ízesítő
  • fél teáskanál só
  • 4 teáskanál 15%-os ételecet
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • ízlés szerint: pirospaprika, frissen őrölt bors

Elkészítés:

 

             Kígyó uborka  Besózom

Az uborkát megmosom, meghámozom ( nem kötelező), és uborka gyalun felszeletelem. Ezután megsózom, és félreteszem amíg elkészítem a saláta levet. Ehhez a vízben feloldom a cukrot (vagy édesítőt), hozzáadom az ecetet, és belenyomom a fokhagymát (elhagyható).

Kész a saláta

Az uborkából kézzel kinyomom a sós levet, és beleteszem a saláta lébe. A sós levet hozzáöntöm a salátához. Akkor a legfinomabb, ha áll egy kicsit, de azonnal is lehet fogyasztani.

 

 

Megszórom paprikával

Csak a tálalásnál szórom meg pirospaprikával és borssal, mert nem mindenki szereti. Sertéspörkölthöz, csirkepörkölthöz nagyon illik.

 

 

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!