Így főztem anyátokkal

Tojásos lecsó

 

Kész a lecsó

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lecsópaprika (ennek vékonyabb a húsa)
  • 1 db. paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Édes Anna
  • késhegynyi Erős Pista
  • fél teáskanál só
  • 3 evőkanál folyékony zsiradék (most kókuszolajat használok, abból szilárd állapotban kb. 1,5 kanál kell)
  • 6-8 tojás

Elkészítés: a hagymát nagyon apróra vágom, a lecsókolbászt feldarabolom.

Hagymához teszem a kolbászt

 A zsiradékot felmelegítem, és rádobom a hagymát és a lecsókolbászt kis lángon párolom.

 

 

 

  Vízbe teszem a paradicsomot  Összevágom a paprikát

Közben egy lábasban vizet forralok, lezárom és beleteszem a megmosott paradicsomot, hogy könnyen le lehessen szedni a héját. A paprikát megmosom, kicsumázom (egy határozott mozdulattal benyomom a csumáját, és utána kihúzom), és összevágom.

Beleteszem a paradicsomot Hozzáadom a pirospaprikát  Felengedem vízzel

A paradicsomot kiveszem a vízből, meghámozom, feldarabolom, és a hagymához adom. Beleteszem az Édes Annát, az Erős Pistát, és a pirospaprikát gyorsan összekeverem, hogy ne égjen le, és hozzáadom az összevágott paprikát is. Egy kevés vizet öntök alá számítva arra, hogy a paprika is enged levet. Ha szükséges megsózom, és fedő alatt puhára főzöm.

Felverem a tojást  Beleteszem a tojást

A tojásokat egy tálban felverem, és a lecsóhoz adom. Folyamatosan kevergetve készre főzöm. Ha úgy érzem, hogy sok a leve, akkor mielőtt beleteszem a tojást egy keveset kiszedek belőle.

Kész a lecsó Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!