Hozzávalók:
Elkészítés: a hagymát nagyon apróra vágom, a lecsókolbászt feldarabolom.
A zsiradékot felmelegítem, és rádobom a hagymát és a lecsókolbászt kis lángon párolom.
Közben egy lábasban vizet forralok, lezárom és beleteszem a megmosott paradicsomot, hogy könnyen le lehessen szedni a héját. A paprikát megmosom, kicsumázom (egy határozott mozdulattal benyomom a csumáját, és utána kihúzom), és összevágom.
A paradicsomot kiveszem a vízből, meghámozom, feldarabolom, és a hagymához adom. Beleteszem az Édes Annát, az Erős Pistát, és a pirospaprikát gyorsan összekeverem, hogy ne égjen le, és hozzáadom az összevágott paprikát is. Egy kevés vizet öntök alá számítva arra, hogy a paprika is enged levet. Ha szükséges megsózom, és fedő alatt puhára főzöm.
A tojásokat egy tálban felverem, és a lecsóhoz adom. Folyamatosan kevergetve készre főzöm. Ha úgy érzem, hogy sok a leve, akkor mielőtt beleteszem a tojást egy keveset kiszedek belőle.