Krumplikrémleves húsgolyóval

 Hozzávalók a leveshez 4 személynek:

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

Elkészítés: a húsgolyóval kezdem.

    

Az újhagyma zöld részét, és a petrezselymet is nagyon apróra vágom, hozzáadom a húshoz, megsózom, belerakom a zsiradékot, ráütöm a tojást, és összedolgozom. (A legegyszerűbb aprítógépben csinálni.) Kicsit furán néz ki a sok zöldtől. Beteszem a hűtőbe.

   

A krumplit megpucolom, megmosom, kockára vágom, és meleg sós vízben felteszem főni.

    

Közben a hagyma fehér részét apróra vágom, kevés zsiradékon elkezdem pirítani. A répákat megpucolom, megmosom, apró kockákra vágom, és a hagymához adom, együtt dinsztelem tovább. A fokhagymát apróra vágom, ezt is hozzáadom a zöldségekhez.

    

Beleteszem a vajat, és ha elolvadt, akkor a 8 dl vízből annyit, hogy ellepje. Ha megpuhultak a zöldségek hozzáadom a maradék vizet és a tejszínt, majd épp csak addig melegítem amíg felforr. Hozzáadom a leszűrt, megfőtt krumplit és botmixerrel pürésítem. (A zománcos lábast a botmixer „szétveri”, ezért átrakom egy másik tálba.)

    

A húsgolyónak egy serpenyőben el kezdem melegíteni a zsiradékot, közben a húsból kb egy centis golyókat csinálok. Ha felmelegedett a zsiradék beleteszem a húst, és pár perc alatt megsütöm, papírtörlőre szedem.

 

A húsgolyókat beleteszem a levesbe úgy tálalom. Jó étvágyat!

Ha nincs kedvem húsgolyót készíteni, akkor kockázott bacont, vagy levesgyöngyöt kínálok hozzá.

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »