Így főztem anyátokkal

Vasi pecsenye

Egyszerű, finom, gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden.

Salátával, krumplival tálalom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet tarja
  • egy nagy tubus (160 gr.) fokhagyma krém
  • 3 púpos evőkanál (zabpehely) liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • zsiradék a sütéshez (kókuszolaj)

Elkészítés:

Paprikás liszt

A lisztet összekeverem a paprikával egy lapos tányérban.

 

 

 

Ha nagyon vastagok a tarja szeletek, akkor kiklopfolom őket. ( Egyesével egy kicsi zacskóba rakom, hogy ne fröcsköljön szét a húslé, és úgy ütögetem meg.)

 

Fokhagymakrém     Bekenem a húst

 

Bekenem a húsokat a fokhagyma krémmel (nem sózom meg, a húst, mert a fokhagyma krém sós!), a zsiradékot el kezdem melegíteni.

 

Lisztbe forgatom  Sülnek a húsok  Sülnek a husik

 

Ha elég meleg a zsiradék, akkor a húst megforgatom a paprikás lisztben, és beleteszem a serpenyőbe.(Mivel kicsit maszatos a „bunda” ezért csak az utolsó pillanatban kell a lisztbe forgatni a húst.) Nem szabad fölöslegesen forgatni, mert könnyen lejön a liszt a húsról.

 

Salátával, krumplival tálalom Jó étvágyat!

Sült vagy pirított krumplival, rizzsel, joghurtos salátával, vagy krumplipürével tálalom.

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!