Egyszerű, finom, gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a paprikával egy lapos tányérban.
Ha nagyon vastagok a tarja szeletek, akkor kiklopfolom őket. ( Egyesével egy kicsi zacskóba rakom, hogy ne fröcsköljön szét a húslé, és úgy ütögetem meg.)
Bekenem a húsokat a fokhagyma krémmel (nem sózom meg, a húst, mert a fokhagyma krém sós!), a zsiradékot el kezdem melegíteni.
Ha elég meleg a zsiradék, akkor a húst megforgatom a paprikás lisztben, és beleteszem a serpenyőbe.(Mivel kicsit maszatos a „bunda” ezért csak az utolsó pillanatban kell a lisztbe forgatni a húst.) Nem szabad fölöslegesen forgatni, mert könnyen lejön a liszt a húsról.
Sült vagy pirított krumplival, rizzsel, joghurtos salátával, vagy krumplipürével tálalom.