Gyorsan elkészül, laktató, finom nem kell hozzá sok minden.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperke gomba
- só, őrölt fehérbors
- kb.3 evőkanál zabpehelyliszt
- olaj a sütéshez
- 2 dl víz
Elkészítés
A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem.
A csirkemellet féltenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm. Papírtörlőre szedem.
A visszamaradt olajban megpárolom a hagymát, majd a gombát is hozzáadom, kicsit megsózom. Pár percig együtt párolom, majd kb. 2 dl vízzel felengedem. Az őrölt fehérborssal fűszerezem, beleteszem a megsült csirkemellet, és fedő alatt addig párolom, amíg a víz elpárolog, és besűrűsödik a szaft.
Közben elkészítem a köretet ami lehet rizs, vagy sült krumpli. Jó étvágyat!
Kommentek