Így főztem anyátokkal

Gombás csirkemell

 

Gyorsan elkészül, laktató, finom nem kell hozzá sok minden.

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • só, őrölt fehérbors
  • kb.3 evőkanál zabpehelyliszt
  • olaj a sütéshez
  • 2 dl víz

Elkészítés

   

A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem.

   

A csirkemellet féltenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm. Papírtörlőre szedem.

 

     

A visszamaradt olajban megpárolom a hagymát, majd a gombát is hozzáadom, kicsit megsózom. Pár percig együtt párolom, majd kb. 2 dl vízzel felengedem. Az őrölt fehérborssal fűszerezem, beleteszem a megsült csirkemellet, és fedő alatt addig párolom, amíg a víz elpárolog, és besűrűsödik a szaft.

  

 Közben elkészítem a köretet ami lehet rizs, vagy sült krumpli. Jó étvágyat!

    Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!