Ennek az ételnek a „bundája” nagyon hasonló a párizsiasan készült csirkééhez, de szerintem finomabb. Előnye, hogy nem kell sokat pepecselni vele.
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell filé
- 2 tojás
- 2+ 4 evőkanál liszt (szokás szerint zabpehely liszt)
- 2 kis doboz natúr joghurt
- fél teáskanál só
- olaj a sütéshez

Egy mélyebb tálba beleütök két tojást, megsózom, beleszórom a megmaradt lisztet, és még annyit amennyit „felvesz” (kb. 3-4 evőkanál) utána belekeverem a joghurtot. Sűrű palacsinta tésztához hasonlít a „massza”. Ha nagyon híg lehet bele még lisztet keverni, ha túl sűrű akkor tejjel lehet hígítani. A csirkedarabokat megforgatom a „bundában”.

Egy lapos tányérra papírtörlőt vagy szalvétát teszek. Erre szedem ki a megsült húst. A végén ha marad a masszából, akkor egy evőkanál segítségével kis korongokat teszek a zsiradékba és megsütöm. Szinte bármilyen köret illik hozzá. Pl.rizs, sült krumpli, mézes-mustáros káposzta saláta, joghurtos saláta stb. Jó étvágyat!
Nézd meg Facebook oldalamat is!
Néhány jó tanács:
- Sütés közben maradj a serpenyő mellett, ha szükséges igazíts a hőfokon.
- A kész húsról itasd le a felesleges zsiradékot, és tedd át egy másik tálra.
- Teflon, vagy kerámia edénybe ne nyúlj fémmel! Használj favillát, műanyagot, vagy szilikonból készült csipeszt.
- Ha nyeles a serpenyő úgy forgasd, hogy ne legyen útba a fogantyúja.
- Ha nagyobb adagot készítesz melegítsd fel a sütőt és utána zárd el. A már kisült husikat tedd bele, így meleg marad, de nem sül tovább.
- A végén a kihűlt zsiradékot egy tölcsér segítségével öntsd egy műanyag üvegbe, és ha megtelt az üveg vidd el egy benzinkútra, és add le. A lefolyóba nem szabad önteni, mert komolyan károsítja a környezetünket.
- A serpenyőt nem szabad súrolni. A mosogató szivacs sima felét használd.
- Tálalás elött gyorsan mosd fel a konyhát, hogy ne hord szét a kifröcskölt olajat.





Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: