Nagyon egyszerű elkészíteni. Kezdők is garantáltan meg tudják csinálni!
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- só
- 2 evőkanál (zabpehely) liszt
- 1 kávéskanál csemege pirospaprika
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál (kókusz)olaj
Elkészítés:
Ha sült krumplival, krumplipürével vagy rizzsel szeretnéd tálalni, akkor a köretet kezd el főzni. Mire az elkészül a hús is megsül. Ha csak egy joghurtos salátát kínálsz hozzá, azt elkészítheted amíg sül a hús.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy tepsit kikenek olajjal. ( Én kókuszolajat használok.)
A csirkemellet ujjnyi vastag, tenyérnyi darabokra vágom, és besózom.
A lisztet egy lapos tányérban összekeverem a pirospaprikával, beleforgatom a húst, és szépen a tepsibe rakosgatom. Lefedem alufóliával, és betolom a meleg sütőbe. 15 perc múlva megnézem. (Nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad.) Addig lereszelem a sajtot, és befejezem a köretet.
Ha elég puha a hús akkor rákenem a tejfölt és rászórom a sajtot. Fólia nélkül visszarakom a sütőbe amíg a sajt megpirul. (Kb. 10 perc).
Most sült krumplival ettük, de illik hozzá a rizs, a krumplipüré, a majonézes krumpli, a mézes-mustáros káposzta saláta, vagy bármilyen joghurtos saláta stb. Jó étvágyat!
Örülök neki, hogy ízlett. Próbálj ki más recepteket is.
Finom nagyon.