Így főztem anyátokkal

Sajtos-tejfölös sült csirkemell

 

Nagyon egyszerű elkészíteni. Kezdők is garantáltan meg tudják csinálni!

 

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 2 evőkanál (zabpehely) liszt
  • 1 kávéskanál csemege pirospaprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál (kókusz)olaj

Elkészítés:

Ha sült krumplival, krumplipürével vagy rizzsel szeretnéd tálalni, akkor a köretet kezd el főzni. Mire az elkészül a hús is megsül. Ha csak egy joghurtos salátát kínálsz hozzá, azt elkészítheted amíg sül a hús.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Egy tepsit kikenek olajjal. ( Én kókuszolajat használok.)

A csirkemellet ujjnyi vastag, tenyérnyi darabokra vágom, és besózom.

 

 

 

 

                   

A lisztet egy lapos tányérban összekeverem a pirospaprikával, beleforgatom a húst, és szépen a tepsibe rakosgatom. Lefedem alufóliával, és betolom a meleg sütőbe. 15 perc múlva megnézem. (Nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad.) Addig lereszelem a sajtot, és befejezem a köretet.

 

     

Ha elég puha a hús akkor rákenem a tejfölt és rászórom a sajtot. Fólia nélkül visszarakom a sütőbe amíg a sajt megpirul. (Kb. 10 perc).

 

Most sült krumplival ettük, de illik hozzá a rizs, a krumplipüré, a majonézes krumpli, a         mézes-mustáros káposzta saláta, vagy bármilyen joghurtos saláta stb. Jó étvágyat!

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mérő Györgyi says: (előzmény @Erzsébet Nagy)

    Örülök neki, hogy ízlett. Próbálj ki más recepteket is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!