Így főztem anyátokkal

Leveles tésztából készült mákos süti

 

 

Pillanatok alatt elkészül. Nem kell hozzá sok minden.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta (szerintem a Tante Fanny a legfinomabb)
  • 10 dkg darált mák
  • 2 evőkanál paleo cukor (lehet cukorral is, de abból több kell)
  • késhegynyi fahéj (elhagyható)
  • kevesebb, mint 1 dl tej (kb. 0,9 dl)
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 C fokra.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kitekerem a nyújtódeszkán. (Mélyhűtött tésztából is lehet készíteni, de azt előbb ki kell olvasztani, és utána kinyújtani.)  Egy nagyobb tepsibe rakom azt a sütőpapírt ami a tészta alatt van.

 

                                        

A mákot kimérem egy tálba, hozzáadom az édesítőt, a fahéjat és a tejet. Összekeverem, ha nem elég édes még ízesítem kicsit.

 

             

A tésztát hosszában félbevágom, a felére rákenem a mákkrémet, és a másik felét ráborítom. Kicsit összenyomkodom, majd kockákra vágom.

 

       

 

A tepsibe teszem a sütiket. Egy tojást pohárban villával kicsit felverek, és egy szilikon ecsettel lekenem a sütik tetejét. 10-15 perc alatt megsül.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!