Marinált, héjában sült krumpli

Ha már unod a sült krumplit, akkor feltétlenül próbáld ki ezt! Nagyon finom, még másnap is ehető. Nálunk most ez a „sláger”.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

     

A sütőt előmelegítem kb. 180 fokra. Amíg melegszik egy közepes tepsiben, vagy hőálló tálban egy cm vastagon elterítem a sót. Nagyjából egyforma krumplikat alaposan megmosok, majd letörlöm őket. A sóágyra fektetem a burgonyákat, és betolom a sütőbe. Addig sütöm amíg egy kést simán beletudok szúrni egy krumpliba. Ez kb. 35-40 perc. Amíg sülnek a burgonyák elkészítem a marinádot.

Ehhez az arányokat körülbelül tudom megadni, folyamatosan kóstolgatni kell, és pótolni, ami esetleg még hiányzik. 

     

Először a zöldségeket aprítom, illetve reszelem le. (Ha nem kapok olyan citromot aminek a felületét nem kezelték, akkor felhasználás előtt nagyon alaposan lesikálom, mert a legtöbb citrom héját vegyszerrel kezelik.)Ezután egy tálban összekeverem a mézet az ecettel, a citrom levével és héjával, belecsurgatom az olajat, sózom, borsozom. (Megkóstolom, ha édesnek találom teszek még bele ecetet, vagy citromlevet, ha savanyú akkor mézet.) Hozzákeverem a zöld fűszereket, és belerakom az aprított zöldségeket.

                  

Amikor megsült a burgonya kiveszem a sütőből, egy deszkán villával lefogom, és héjastól nagyobb cikkekre vágom. Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítek. A krumpli cikkeket nagy lángon megpirítom, és még forrón beleteszem a pácba. Hagyom langyosra hűlni, addig egy kis páclét magába szív. Nagyon finom pl. rántott hússal, joghurtos bundában sült csirkemellel, sült oldalassal, sajtos-tejfölös sült csirkemellel, sajtba panírozott csirkemellel, mézes-mustáros joghurtban pácolt csirkemellel stb.

Kíváncsi vagyok a véleményedre, kérlek oszd meg velem!

              Jó étvágyat!

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »