Így főztem anyátokkal

Mézes-mustáros joghurtban pácolt csirkemell

Így elkészítve a csirkemell filé nagyon finom, akár ünnepi menüben is megállja a helyét. Egyszerű elkészíteni, csak arra kell figyelni, hogy legalább 2 éjszakán keresztül kell pácolni.

Hozzávalók:

  • 4 db fél csirkemell filé (fontos, hogy nagyon friss legyen)
  • 220 gr joghurt (két kicsi, vagy egy nagy doboz)
  • 2 evőkanál méz (én virágmézet használtam, annak karakteres íze van)
  • 4 evőkanál dijoni magos mustár
  • pár csepp citromlé, ha kezeletlen a citrom, akkor a héjából is reszelek bele
  • só, bors
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

Egy akkora tálban, amiben elférnek a csirkemellek összekeverem a joghurtot a mézzel, a mustárral és a citrommal. Megkóstolom a pácot, ha valami hiányzik akkor pótlom. Beleteszem a csirkemelleket, ügyelek arra, hogy a pác mindenhol befedje. Letakarom, és két éjszakára beteszem a hűtőbe.

 

Sütés:  A sütőt előmelegítem 180 fokra

Egy serpenyőben kevés kókuszolajat felmelegítek, kiveszem a pácból a húst, (a pácot nem csöpögtetem le teljesen) sózom borsozom, és mindkét oldalát megsütöm.

 

 

 

  

Ha megsült egy tepsibe sütőpapírt teszek, és berakom a meleg sütőbe. Kb. 6-8 percig sütöm a mell vastagságától függően. Ha elkészült pár percig pihentetem, utána éles késsel felszeletelem, és tálra rendezem.

Én marinált krumplit szoktam hozzá készíteni, azzal igazán különleges lesz, de más körettel is finom. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!