Néger kocka diétás

Ezt a sütit gyerekkoromban ettem egy táborban, és utána hosszú évekig kerestem a receptjét. Néhány éve szerencsére megtaláltam, és azóta rendszeresen sütöm, persze kicsit átalakítva.

Hozzávalók a piskótához:

A krémhez:

A mázhoz:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy kb. 20×40-es tepsibe sütőpapírt terítek.

    

A lisztet összekeverem, és átszitálom a kakaóval és a sütőporral.

Az egész tojásokat konyhai robotgéppel 10 percig keverem a „cukorral”, és egy csipet sóval.

Amikor már jó habos akkor beleszitálom a kakaós lisztet.Kézi habverővel óvatosan összekeverem.

Belesimítom a tepsibe, és berakom a sütőbe. Kb. 20 percig sütöm. (Tű próbával ellenőrzöm.)

Ha megsült rácson hagyom teljesen kihűlni.

Közben egy fazékban vizet forralok, és a tetejére teszem az edényt amiben a tojásfehérjéket felverem a „cukorral”. Ha már olyan kemény a hab, hogy nem esik ki a felfordított edényből kész van.

Ezt a habot rákenem a kihűlt, és tepsibe visszatett pikótára.

   

Elkészítem a csokimázat. A vajat szintén vízgőz fölött felolvasztom, belekeverem a cukrot, kakaót és tejet. Simára keverem, kicsit hűtőm, és a langyos mázat ráöntöm a habra. Óvatosan minden hova kell, mert nem nagyon lehet korrigálni. Kicsit hagyom dermedni. (Esetleg érdemes a hűtőbe tenni.)

    

Meleg vízbe mártott késsel kockára vágom.

 Jó étvágyat!

Ha elkészült a süti hűtőben kell tárolni. (Nem fogja sokáig foglalni a helyet, hamar elfogy.)

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »