Ezt a sütit gyerekkoromban ettem egy táborban, és utána hosszú évekig kerestem a receptjét. Néhány éve szerencsére megtaláltam, és azóta rendszeresen sütöm, persze kicsit átalakítva.
Hozzávalók a piskótához:
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, egy kb. 20×40-es tepsibe sütőpapírt terítek.
A lisztet összekeverem, és átszitálom a kakaóval és a sütőporral.
Az egész tojásokat konyhai robotgéppel 10 percig keverem a „cukorral”, és egy csipet sóval.
Amikor már jó habos akkor beleszitálom a kakaós lisztet.Kézi habverővel óvatosan összekeverem.
Belesimítom a tepsibe, és berakom a sütőbe. Kb. 20 percig sütöm. (Tű próbával ellenőrzöm.)
Ha megsült rácson hagyom teljesen kihűlni.
Közben egy fazékban vizet forralok, és a tetejére teszem az edényt amiben a tojásfehérjéket felverem a „cukorral”. Ha már olyan kemény a hab, hogy nem esik ki a felfordított edényből kész van.
Ezt a habot rákenem a kihűlt, és tepsibe visszatett pikótára.
Elkészítem a csokimázat. A vajat szintén vízgőz fölött felolvasztom, belekeverem a cukrot, kakaót és tejet. Simára keverem, kicsit hűtőm, és a langyos mázat ráöntöm a habra. Óvatosan minden hova kell, mert nem nagyon lehet korrigálni. Kicsit hagyom dermedni. (Esetleg érdemes a hűtőbe tenni.)
Meleg vízbe mártott késsel kockára vágom.
Ha elkészült a süti hűtőben kell tárolni. (Nem fogja sokáig foglalni a helyet, hamar elfogy.)